Bezbednost – Izbegnite nezgodne situacije u Airbnb smeštaju – Travel Magazine

Izbegnite nezgodne situacije u Airbnb smeštaju

Izbegnite nezgodne situacije u Airbnb smeštaju

Izgleda da je u poslednje vreme odsedanje u Airbnb-u postalo rizično.

Javnost su potresale vesti o domaćinima koji gostima upadaju kroz prozor usred noći, o skrivenim kamerama koje uživo prenose sve što gosti tokom svog boravka rade, a odnedavno su gosti postali i meta ucenjivača – svojih Airbnb domaćina.

Tako je jedan travel bloger tokom svog boravka u Madridu odlučio da boravi u Airbnb-u, u kome je sve proteklo u redu. Ali nakon povratka kući dobio je preteći mail od vlasnice, koja mu je slala fotografije ruiniranog stana, optužujući ga da je on za to odgovoran. Između ostalog, optužen je da je ostavio đubre svuda po podu i da je uništio vredan nameštaj, čak i antikvarnu fotelju čija je vrednost procenjena na 4.000 evra.

On je porekao sve optužbe, i nakon duge prepriske sa gostom i domaćinom, Airbnb je ipak presudio u korist domaćina. Gost na kraju ipak nije zvanično optužen, ali je ovaj incident ušao u njegov Airbnb dosije.

Zato se gostima preporučuje da odmah po dolasku u smeštaj detaljno fotografišu svaku sobu, a da isto to učine i neposredno pre odjavljivanja, kako bi mogli da dokažu da nisu odgovorni za štetu koja je nastala pre ili posle njihovog boravka. Ukoliko primetite neko ozbiljno oštećenje ili kvar, odmah to fotografišite i pošaljite domaćinu na mail kao dokaz.

Proverite smeštaj i domaćina
Uvek pre bukiranja proverite ocene smeštaja. Ukoliko smeštaj nema ocene, možete proveriti da li vlasnik ima izlistanu neku drugu nekretninu na Airbnb-u i proveriti njene ocene, a nije loše ni da proverite vlasnika (Facebook profil, email adresa i identifikacioni dokumenti). Ali najvažnija je komunikacija – ukoliko vaš domaćin ne odgovara ili izbegava da odgovori na neka pitanja, možda je najbolje da potražite drugi smeštaj.

Takođe, budite oprezni sa svakim ko pokušava da sa vama komunicira nekim drugim putem, a ne direktno preko Airbnb-a.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *