Saveti – Da li možemo biti spremni za Covid-19? – Travel Magazine

Da li možemo biti spremni za Covid-19?

Da li možemo biti spremni za Covid-19?

Period koji je za nama obeležili su trenuci u kojima je bili potrebno prilagoditi se novoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa. Pored prilagođavanja novim pravilima ponašanja, novim merama za zaštitu sopstvenog i zdravlja ljudi iz okruženja, gotovo čitava svetska populacija je u potpunosti ograničila svoje kretanje, a pogotovo turistička putovanja.

Covid-19 uveo nova pravila putovanja

Oni retki, koji su našli način da otputuju van Srbije susreli su se sa novim pravilima putovanja, eventualnim testiranjem, najavama ulaska pomoću online servisa zemalja u koje se putuje, karantinom i drugim specifičnim obavezama pružanja potvrde o negativnom testu na Covid-19.

Drugi su se pak odlučili za putovanja u Srbiji i ozbiljno posvetili pronalaženju destinacija na kojima će moći da borave opušteno, bez prevelikih gužvi i na kojima će se što bolje odmoriti. U poslednjih mesec dana saznali smo za mesta koja su odavno ili prestala da budu atraktivna za turiste ili su jednostavno proglašena za interesantna i time prijemčiva za ljude željne putovanja.

Aplikacija TripIt
PROČITAJTE I…

Locira bolnice i apoteke u blizini – aplikacija koja će vam olakšati putovanja u doba korone

Odgovorno ponašanje ključ svega

Obe navedene situacije podrazumevaju odgovorno ponašanje. Sada već obavezno nošenje maske i fizičko distanciranje svako dopunjuje svojim pravilima. Čestim pranjem ruku, a ukoliko to uslovi ne dozvoljavaju, priručnom dezinfekcijom gelovima ili tečnostima. Odgovorno ponašanje znači i boravak na otvorenom prostoru kada se sa nekim sastaje, dezinfekciju obuće po povratku kući, izbegavanje rukovanja, grljenja, ljubljenja i svih drugih situacija koje predstavljaju rizik od infekcije.

Odgovorno ponašanje podrazumeva i pripremu za situacije u kojima se infekcija virusom korona i pored mera kojih je potrebno da se pridržava, ipak dogodi. Različite manifestacije bolesti, mogu da se kreću od potpuno asimptomatskih do teške kliničke slike sa neophodnom potporom veštačim plućima – respiratorom. Upravo zbog toga što je nemoguće predvideti razmere simptoma i težine oboljevanja, potrebno je učiniti sve da do nje ne dođe, ali i biti spreman ukoliko se dogodi infekcija.

PROČITAJTE I…

Kolike su šanse da se zarazite koronom u avionu?

Kako unapred sebe pripremiti ukoliko do zaraze dođe?

Način da se obezbedi pomoć u slučaju oboljevanja od Covid-19 je ugovaranje adekvatnog osiguranja koje nudi različite vrste asistencija poput odlaska u nabavku, donošenje lekova, transport do i iz bolnice, pa čak i šetanje kućnih ljubimaca. Paket EPIDEMIK PROTEKT DDOR osiguranja sadrži navedne usluge srazmerno ugovorenom pokriću, a uz sve to podrazumeva i isplatu za dane provedene u bolnici ili privremenom bolničkom objektu zbog zaraze koronavirusom. Moguće ga je ugovoriti uz polisu životnog osiguranja koja inače čuva u slučaju osiguranog slučaja uzrokovanog infekcijom kovid-19.

Odgovorno ponašanje prema drugima je jasno definisano i univerzalno svuda, bez obzira da li se putuje u zemlji ili u inostranstvu, ili ovog leta propušta putovanje za odmor, a poštovanje mera dokazano dovodi do obuzdavanja pandemije virusa korona. Odgovorno ponašanje prema sebi i svojim najmilijima podrazumeva i spremnost da se dočekaju neželjene situacije. Niko ne može sa sigurnošću da predvidi predstojeći period, ali svi mogu da ga dočekaju spremniji.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X