Saveti – Ekspert za hotele savetuje: ostvarite besplatne beneficije tokom boravka u hotelu – Travel Magazine

Ekspert za hotele savetuje: ostvarite besplatne beneficije tokom boravka u hotelu

Ekspert za hotele savetuje: ostvarite besplatne beneficije tokom boravka u hotelu

Iako poslednji niz godina veliki broj ljudi preferira da rezerviše odmor u privatnom smeštaju i dalje priličan broj ne može da zamisli odmor bez hotela. To su mahom osobe koje traže poseban komfor i posebne pogodnosti, koje dolaze sa odmorom u hotelima sa 3, 4 ili 5 zvezdica.

Ekspert za hotele podelio je nekoliko saveta kako da vam smeštaj u hotelu bude još bolji, odnosno dopunjen besplatnim sadržajem. Pol Heket (Paul Hackett), šef inspekcija i procena na RatedTrips.com otkrio je za britanski Express.co.uk nekoliko vrlo zanimljivih saveta za odmor u hotelima.

Na samom početku Pol je naglasio da putnik nikada ne treba da pretpostavlja da će ga u hotelu koji je bukirao očekivati neka vrsta besplatne nadogradnje njegovog rezervisanog aranžmana.

„Nikada ne biste smeli da rezervišete hotel sa mišlju kako će vam dati neke besplatne beneficije“, rekao je Pol. „Ako se one dogode, gledajte na njih kao na ekstra bonus!“

Srećom, postoje načini na koje možete povećati šanse da te besplatne beneficije tokom odmora i dobijete.

U Pragu turista nema
PROČITAJTE I…

Češka bez turista – hoteli u Pragu među najpogođenijim u Evropi

Rezervišite direktno kod hotela

Za početak hotelski profesionalac preporučuje rezervaciju direktno kod hotela. Zašto? Prosto, jer je veća verovatnoća da će hotel ponuditi besplatnu dopunu aranžmana ukoliko sa njima razgovarate lično, a ne ukoliko rezervišete preko onlajn platformi poput Booking.com ili putem turističke agencije.

Takođe, ako vam je bitno šta hotel nudi bez nadoknade, jer odmor planirate za specijalne prilike, razmislite da unapred proverite sa hotelom šta zapravo nude.

„Ako je u pitanju neka posebna prilika, na primer proslava godišnjice, rođendansko putovanje ili nešto slično, obavestite ih unapred“, savetuje Haket. „Ne ostavljajte stvari za poslednji trenutak.“

Razmislite o odmoru van sezone

Tajming je takođe ključan kada je u pitanju rezervacija putovanja. Ukoliko bukirate van sezone, možda ćete imati veće šanse da vam hotel ponudi neke dodatne, besplatne pogodnosti tokom boravka. Naravno, sa ciljem da vas ubedi da bukirate smeštaj kod njih.

„Rezervišite ili pre ili posle sezone. Izbegavajte vreme kada će hoteli očigledno biti puni, tokom sportskih događaja, konferencija, letnje sezone i sl.“

Na kraju, razmislite da možda potrošite i malo više novca.

„Rezervišite večeru, noćenje sa doručkom ili spa paket“, preporučio je hotelski stručnjak.

„Povećana potrošnja može da vas istakne u očima hotela koji će vas nagraditi sa nekim beneficijama kada vidi da ste spremni da ostavite malo više novca tokom svog boravka.“

Novinari britanskog lista pitali su Heketa i o tome kako se ponašati kada se budu ponovo omogućila putovanja?

“Obavezno rezervišite unapred, jer jednom kada izađemo iz blokade, predviđanja su da će biti veće potražnje, te da će hoteli biti veoma opterećeni zahtevima”, upozorio je Pol.

Trendovi u hotelskoj industriji
PROČITAJTE I…

Pod uticajem koronavirusa – glavni trendovi u hotelskoj industriji u 2021. godini

Ostale zanimljive savete pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
9Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *