Saveti – Evropske prestonice sa najčistijim smeštajem – Travel Magazine

Evropske prestonice sa najčistijim smeštajem

Evropske prestonice sa najčistijim smeštajem

Pre pandemije koronavirusa, mnogima nije smetalo da na putovanju dele kupatilo sa nekim, a nisu ni razmišljali o tome da spavaju u krevetima u kojima su drugi spavali. Međutim, sada su svi postali svesniji (nekad i previše) higijene putovanja. Imajući ovo na umu, stručnjaci sa ShowersToYou.co.uk su pokušali da pronađu evropske prestonice sa najčistijim smeštajem, što vam može biti zanimljivo prilikom planiranja nekog narednog putovanja.

Havana gradovi sveta
PROČITAJTE I…

Gradovi sveta nestvarnog kolorita

Koristeći internet portale Airbnb, Booking.com i TripAdvisor, iz ShowersToYou.co.uk su došli do prosečne ocene čistoće smeštaja u popularnim glavnim gradovima Evrope. Na osnovu pomenutih podataka formirana je lista najčistijih evropskih prestonica.

Lisabon na vrhu

Lisabon je na vrhu liste kao najčistiji evropski glavni grad, sa prosečnom ocenom čistoće od 4,79. Analizirajući ponaosob internet portale, na Airbnb-u najviša ocena koju je Lisabon imao je 4,89, dok ga TripAdvisor prati u stopu (4,87). Kada se pogledaju recenzije gostiju, uobičajeni komentari su: “sobe su veoma čiste i dobro se održavaju” i “izuzetno čisto i vodi se računa o nošenju maski/čišćenju ruku”.

Najcistije prestonice

Evropske prestonice među prvih deset

Iza Lisabona, Prag i Zagreb dele drugo mesto. Obe prestonice su sa prosečnom ocenom 4,74. Zanimljivo je da šarmantni, srednjovekovni glavni grad Češke na Airbnb-u ima ocenu 4,87. Zagreb je, pak, na Airbnb-u ubedljivo na prvom mestu (4,93). Neki od gostiju svoj boravak u glavnom gradu Hrvatske opisuju kao “blistavo i besprekorno čisto”. I na Booking.com-u Zagreb je zauzeo prvo mesto (4,67). Na ovom portalu, Varšava i Lisabon su se našli na drugom i trećem mestu.

Četvrto mesto dele Rim i Beč, dok se na šestom mestu našla Moskva. Uprkos šestoj poziciji u globalu, Moskva se na Airbnb-u našla na drugom mestu, koje deli sa Budimpeštom, Madridom i Amsterdamom (4,90).

Varšava i Pariz se nalaze na sedmom mestu, sa ocenom 4,70. Uprkos prisutnom stereotipu da je francuska prestonica prljava, Pariz se, pak, našao na prvom mestu TripAdvisor-a (4,88). Deveto mesto su zauzela četiri grada – Bukurešt, Berlin, Atina i Budimpešta (4,68).

Donji deo liste

Od 13. mesta na kome se našao Madrid (4,67), nižu se gradovi Dablin (4,67), Kijev (4,65), Amsterdam (4,64), London (4,63), Minsk (4,60) i Bern (4,56). Na poslednjem mestu se našao Kopenhagen sa najnižom prosečnom ocenom čistoće među prvih 20 (4,43).

Glazgov pesacke ulice
PROČITAJTE I…

Pešačke ulice stvorene za uživanje

Ostale zanimljivosti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
5Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *