Saveti – Hoteli sa najboljim pogledom na Njujork – Travel Magazine

Hoteli sa najboljim pogledom na Njujork

Hoteli sa najboljim pogledom na Njujork

Malo je prepoznatljivih kvartova poput Menhetna, a svi ovi hoteli koje ćemo vam predstaviti u nastavku imaju spektakularne krovne terase koje su savršena za uživanje u gradskom pejzažu uz koktel ili dva na sledećem putovanju u Veliku jabuku.

U gradu gusto načičkanih nebodera, pogled iz ptičje perspektive često ima prednost. Šest hotela koji su ovde navedeni nude dašak svežeg vazduha, s pogledom preko Menhetna do Bruklina, Džersi Sitija i šire.

Njujork i greske turista
PROČITAJTE I…

10 grešaka koje napravi svaki turista u Njujorku

Hotel Brooklin Bridge

Ovaj ekološki hotel smešten je preko puta Istočne reke u njujoškom Bruklin Hajtsu. Hotelski Harriet’s Rooftop & Lounge nudi blistavu panoramu Bruklinskog mosta i nebodera koji se nalaze u donjem Menhetnu – tu je i stilski bazen na krovu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Noelia (@noeliaie)

Uživajte u klasičnim koktelima i grickajte sezonske grickalice poput humusa ili hrskave salate sa rezancima. Hotel je iznutra podjednako impresivan i favorizuje lokalno i prirodno. Reciklirano drvo sa šetališta Coney Island-a koristi se u nameštaju, dok Bamford Haybarn Spa koristi prirodne proizvode.

Ako putujete u Njujork kao turista, verovatno očekujete da će u gradu od preko 8 miliona stanovnika oko vas sve vreme biti gužva
PROČITAJTE I…

Najposećenije atrakcije Njujorka

The Ludlow

Ovaj butik hotel u Lower East Side-u je savršeno mesto ukoliko želite da budete viđeni. Hotel poseduje vajb rokenrola među modernom klijentelom na terasi, kao i pogled na impozantnu arhitekturu Finansijskog okruga. Kada padne mrak, pogled je zaista čaroban, jer je grad koji nikada ne spava osvetljen hiljadama lampica.

Naš savet je da ovde svratite ujutro, kada nema puno ljudi a terasa je prijatan prostor sa puno ležaljki za sunčanje. Sobe imaju spektakularne poglede na njujoršku panoramu jer mahom sve imaju prozore od poda do plafona sa balkonima za privatni „komad“ raja.

Refinery Hotel

Samo nekoliko koraka od parka Brajant, nalazi se hotel čiji vas Rooftop stavlja u samo središte urbane džungle nebodera. Posebno je zadivljujuć pogled na Empire State Building. Rustično-šik restoran i bar nudi savremeni američki meni Džefa Haskela. Naručite Cocktail Caddies (četiri porcije ručno izrađenih koktela), uz pomfrit od tartufa i uživajte u pogledu na Menhetn.

Arlo NoMad

Smešten u mondenskom NoMadu (severno od parka Medison Skvera), hotel Arlo pruža privlačan pogled iz blizine na Empire State Building i okolne nebodere sa svog bara na 31. spratu. Prošetajte staklenim podom, pijuckajte koktele (Frose je vrlo popularan) i grickajte grickalice inspirisane Bliskim Istokom, družeći se sa mladalačkom publikom. Sam hotel poznat je po mikro sobama po povoljnim cenama, koje imaju prozore od poda do plafona i vešto dizajniran enterijer.

Freehand New York

Na ivici okruga Flatiron na Menhetnu, bar Broken Shaker nalazi se na vrhu art dragulja Freehand NewYork. Odatle ćete videti očaravajuće poglede na Njujork i svetski poznate arhitektonske znamenitosti, uključujući zgradu Chrysler i kulu MetLife. Bar ima pomalo kičastu globetrotter temu, sa puno bujnog zelenila i obiljem ratanskih stolica i umetničkih dela iz celog sveta. Ostanite obavezno na DJ večeri i pijanoj jogi (45-minutni čas joge za početnike sa vinom u ruci).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PURPLE (@purplepr)

Hotel Williamsbourg

Ovaj moderan butik hotel nalazi se u modernoj bruklinskoj enklavi Villiamsburg. Nudi veličanstveni pogled na ceo Menhetna – preko Istočne reke do centra grada. Noću ovo je zaista posebno mesto za posmatranje grada. Sezonski Rooftop & Pool ostaje otvoren do kasno u noć, sa dnevnom jogom na krovu. Iznad ovog bara nalazi se ekskluzivni bar Water Tower u obliku kupole, napravljen od nekadašnjeg rezervoara za vodu, koji se može pohvaliti zanosnim pogledima, klasičnim koktelima i prijatnom atmosferom.

Ostale zanimljivosti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
143Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *