Hrana i piće – 9 najboljih barova na svetu po izboru turista – Travel Magazine

9 najboljih barova na svetu po izboru turista

9 najboljih barova na svetu po izboru turista

Koji je vaš omiljeni bar u inostranstvu?

Bilo da ispijate koktel na doku, dok gledate zalazak sunca na reci Sajgon, ili pivo u belgijskom baru, opcija je mnogo. Kolege iz Guardiana odlučile da otkriju koji su to najbolji barovi sveta, i to iz ugla turista.

Pogledajte koji su omiljeni hoteli slavnih u Velikoj Britaniji, kao i koji je najstariji kafić Italije a drugi najstariji u svetu. Saznajte i koja street food hrana je omiljena kod Indusa

Dulle Griet (Gent, Belgija)

Tradicionalni flamanski bar u Gentu u svojoj ponudi ima više od 500 vrsta piva iz cele zemlje. Hajlajt večeri za sve turiste je MAX, jako pivo koje se poslužuje u dvolitarskoj krigli. U želji da spreče masovnu krađu čaša i krigli, vlasnici su osmislili depozit koji dajete kada naručujete MAX. Depozit je zapravo jedna cipela koju stavljate u korpu koja se diže iza vas dok ispijate pivo. Vrlo neobičan depozit, ali radi posao.

The Shack (Gale, Šri Lanka)

Ovo je zapravo beach bar i to jedan od najpopularnijih u Šri Lanci, sa neverovatnim pogledom na zaliv Bonavista Bay. U ovom baru možete da leškarite, igrate se sa decom, jedete preukusnu hranu a potom surfujete. Takođe je dog-friendly i prepuno lokalaca sa kojima možete da se upoznate i družite.

De Zotte (Amsterdam, Holandija)

Lokalni barovi su najbolja opcija ukoliko želite da probate lokalna piva i upoznate nekog baš iz Amsterdama. De Zotte je jedan takav – ima vajb holandskog grada, bez stereotipnog izgleda, a nalazi se blizu Leidsepleina, što je dobro ako planirate neki naknadni parti izlazak posle njega. Ovde možete da probate neka od najboljih holandskih i belgojskih vrsta piva (pa i džin) i to za vrlo pristupačne cene. Ako pitate lokalce koji je najbolji bar u Amsterdamu, ovaj će vam pokazati na mapi.

Katerina’s Bar (Mikonos, Grčka)

Ovaj vrlo šarmantan bar nalazi se u samom gradu, i to u delu koji je poznat kao Mala Venecija. Tokom noći ovo mesto može da postane prilično glasno i prepuno gostiju, ali je zapravo zalazak u Katerina baru najbolji momenat da dođete, naručite koktel i uživate u pogledu.
Posebno još ako dobijete sto na balkonu! Cena koktela jeste malo jača, ali ipak ste na Mikonosu, top destinaciji Grčke koja ne važi za jeftinu.

Cuates y Cuetes (Puerto Vallarta, Meksiko)

Smešten na samoj plaži, blizu luke Puerto Vallarta, ovaj bar nudi ležernu, rustičnu uživanciju na otvorenom sa pogledom na talase i Tihi okean. Svako veče ovde nastupaju najbolji bendovi koji sviraju špansku i portugalsku muziku, dok u ponudi pored pića imate i odličnu kafu.
Bar je poznat i po gvakamole sosu i tapasima, dok je posluga vrhunca i sklona duhovitim komentarima. Ako više preferirate romantiku, možete da sedite baš na plaži. Svaki sto osvetljava samo sveća, dok se palmino drveće blago povija na povetarcu.

The King Cole Bar (St. Regis Hotel, Njujork)

Ako pitate nekog u kom baru se prvi put poslužio koktel Bloody Mary, reći će vam da je to ovo mesto! Čim zakoračite u King Cole bar imate utisak da ste ušli na neko značajno mesto – raskošna i moćna drvenarija, mural Maxfield Parrisha nazvan „Old King Cole“. Must see mesto u Njujorku! Nije ni jeftino, ali ni pretereno skupo ili ekskluzivno. Osoblje je vrlo prijatno, pa i čak ako zakoračite u šorcu, a pored vas prolazi Bred Pit.

El Armario bar (Barselona, Španija)

Divno je ovih dana ući u bar, ne zato što su ga preporučile društvene mreže i Trip Advisor, već zato što jednostavno izgleda privlačno. Postoji baš takav bar na Carrer de Riereta u Barseloni. Ovaj bar nema vebsajt ili profil na nekoj od mreža, a nije ni na Google mapi. U ovaj bar ulazite kroz vrata ormara (zato je i naziv El Armario).

The Deck (Ho Chi Minh City, Vijetnam)

Najistaknutiji bar u Vijetnamu, verovatno i u Aziji, nalazi se upravo na reci Sajgon. Lichee martini, skakanje riba, zalazak sunca. Kao da ste u nekom romanu Somerset Moma.

Bar Caniço (Alvor, Portugal)

Slano more pomešano sa opojnim mirisima iz kuhanje. Ovo mesto jednostavno nije moguće dočarati.

Pogledajte koji vas kokteli vode na put oko sveta, kao i top 5 pariskih čokolaterija. Upoznajte i različite kuhinje sveta

Ostale zanimljivosti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
10Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *