Hrana i piće – Atlas hrane vas upoznaje sa svetskom gastronomijom – Travel Magazine

Atlas hrane vas upoznaje sa svetskom gastronomijom

Atlas hrane vas upoznaje sa svetskom gastronomijom

Ako tokom svojih putovanja volite da istražujete i lokalnu gastronomiju, sajt Taste Atlas vam predstavlja gastro mapu sveta, na kojoj na pregledan način možete videti najbolja jela lokalnih kuhinja, kao i predloge u vezi sa restoranima u kojima ih možete isprobati.

Najbolja mesta u Gruziji za degustaciju hačapurija, kafei u kojima možete probati malezijsku belu kafu iz Ipoha (poznatu po tome što se pre obrade zrna kafe prže u margarinu), ili restorani u kojima se mogu probati likeri i deserti od italijanskog Rocca Imperiale limuna, sve ove informacije dobićete na sajtu Atlasa hrane. Kao izvore koristi sopstvena istraživanja, ali i druge relevantne ocene. Mapu možete pretraživati prema određenom pojmu – regiji ili jelu, ali veoma je zanimljivo i samo pretraživanje svetskih regija, nasumično zumiranje kako biste saznali više o karakterističnim jelima, sastojcima, vinima i čajevima. Klikom na konkretno jelo možete saznati više o njemu i njegovom poreklu, a u slučaju da postoji više verzija jela, Taste Atlas vam omogućava da suzite pretragu, pa tako na sajtu postoji 53 unosa za pojam pica.

Inače, istraživanja pokazuju da je gastronomija veoma važan faktor pri izboru destinacije, ali i obavezni deo turističkog iskustva, pa je sve veći izbor gastro tura, kratkih kulinarskih kurseva, vinskih ruta i sličnih sadržaja, koji za cilj imaju da na zabavan način turiste upoznaju sa lokalnim tradicijama.

Foto: Taste Atlas

Pročitajte još i kojih 10 gradova sveta su najbolji za gastronomade, ali i koje destinacije vode gastronomske ratove. Možda će vas zanimati i šta se doručkuje u različitim zemljama širom sveta.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

1 komentar

  1. Na ovogodišnjoj FoodTalk konferenciji, rezultati ankete su pokazali da je hrana jedan od tri najvažnija motiva za izbor destinacije (pored plaža i prirodnih lepota destinacije). Hrana je i značajan razlog povratka turista na destinaciju na kojoj su već bili. Iznenađujući podaci…

    Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *