Hrana i piće – Zašto je drugi obrok na dugim noćnim letovima uvek doručak? – Travel Magazine

Zašto je drugi obrok na dugim noćnim letovima uvek doručak?

Zašto je drugi obrok na dugim noćnim letovima uvek doručak?

Ljudi koji često putuju avionom znaju da na dugim letovima mnogih aviokompanija putnici oko dva sata pre sletanja dobijaju obrok koji se sastoji od omleta, kobasice, peciva, jogurta i slične hrane koja se obično jede za doručak.

Ovakva hrana se servira ujutru, ali često i tokom dana, nekada čak u popodnevnim časovima. Mnogi prevoznici ovaj tip obroka poslužuju kao drugi obrok na dugom letu, bez obzira na vreme (u 07.00h ili u 16.00h). Kompanija United Airlines ovu praksu primenjuje na letovima iz SAD-a ka destinacijama u Aziji, kada se ovaj „kasni doručak“ služi čak i u 17.00h, kada tehnički, putnici na destinaciju stižu narednog dana, ali suštinski, oni koji se nisu navikli na novu vremensku zonu, ne osećaju se tako.

Zašto kompanije održavaju ovu praksu, i zašto putnicima u popodnevnim časovima ne služe pravi ručak?

Aviokompanije tvrde: zato što putnici tako vole. U kompaniji Hong Kong Airlines su, na primer, uveli posluživanje ručka na letovima koji su na destinaciju stizali sredinom dana. Ali putnici, čiji biološki sat se nije navikao na novu vremensku zonu su se bunili i „doručak“ je u ovoj aviokompaniji ponovo na meniju. Iako će uvek biti različitih mišljenja i aviokompanije nikada neće uspeti da zadovolje ukus svih svojih putnika, većini njih više prijaju obroci koji se serviraju u skladu sa polaznom, a ne dolaznom vremenskom zonom.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X