Saveti – Idealna utočišta za parove – Travel Magazine

Idealna utočišta za parove

Idealna utočišta za parove

Poslednjih meseci ljudi dosta vremena provode kod kuće, od učenja sa decom do rada van kancelarije. Mnogi su zanemarili vreme posvećeno samo sebi ili svom partneru. Niko vas ne može kriviti ako ste se uželeli da se na kratko odmorite od porodice i svakodnevnih obaveza. Ostavili ste decu kod bake i deke, isključili WiFi i sve alarme. Odvojili ste vreme za sebe i partnera, a mi vam predstavljamo neka od odličnih utočišta za parove širom Evrope.

Evropske atrakcije Piza
PROČITAJTE I…

Precenjene atrakcije i sjajne alternative

Memmo Alfama, Lisabon, Portugalija

Kratka vikend putovanja odlična su za parove koji žele da uživaju u romantičnoj noći ili dve daleko od porodice. Malo toga je tako romantično kao upijanje sjaja Lisabona u sumrak uz aperitiv pre večere.

U srcu gradske četvrti Alfama, Memmo je ušuškan ispod krovova od terakote ovog istorijskog kvarta. Hotel nudi sjajne poglede na grad – iz vaše sobe, sa otvorenog bazena ili bara na prvom spratu. Čim napustite udobnost hotela i zađete u uzane prolaze, čeka vas čarolija Lisabona, uz čuvene azulejo pločice na svakom koraku. Dodajte tome zvuke fado muzike i doživljaj je potpun.

Demeter Cave House, Santorini, Grčka

Sa svojim selima na vrhu litice, belim kućama i plavim kupolama crkava, Santorini je sigurno jedno od najpopularnijih mesta na Kikladima. Međutim, ne dozvolite da vas to odvrati ako želite da pobegnete od hordi posetilaca.

Ušuškano u Pirgosu, jednom od najlepših ostrvskih sela, ovo malo gnezdo za parove izgrađeno je u steni. Tu je i privatno dvorište, đakuzi i terasa sa zapanjujućim panoramskim pogledom. Dizajn enterijera je inspirisan skandinavskim stilom ali iskombinovan sa autentičnim grčkim elementima.

Paragon 700, Apulija, Italija

Smešten u obnovljenoj crvenoj palati u “belom gradu” – Ostuni, ovaj luksuzni butik hotel se izdvaja iz mase. Nalazi se nedaleko od Brindizija u Apuliji, regionu koji čini potpeticu italijanske čizme. Hotel spaja italijanski šarm sa kitnjastim ukrasima u sobama i nameštajem iz celog sveta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paragon 700 (@paragon700)

Visoki plafoni, kade za uživanje, kamini, balkoni, voćnjaci narandže i limuna, privatna krstarenja… Mesto je stvoreno za ponovno povezivanje sa vašim partnerom baš onako kako to znaju samo stari romantici poput Italijana.

The Scarlet, Kornvol, Velika Britanija

Prilikom dizajniranja ovog hotela, čini se da je ideja vodilja bila opuštanje. Ovaj spa centar samo za odrasle, u mirnom kutku Kornvola, ispunjava sve uslove za odmor u miru kako bi se napunile baterije. Posetioce očekuju hidromasažne kade na litici, sauna, otvoreni bazen, pogled na plažu i ajurvedski spa centar. Naravno, tu su i sobe sa pogledom na more, privatni prostori za sedenje na krovu i privatni vrtovi. Ako ostanete dovoljno dugo, možda i zaboravite da imate bilo kakve obaveze kod kuće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Scarlet Hotel (@scarlethotel)

The Krane, Kopenhagen, Danska

Sigurno ste čuli za svetionike koji su pretvoreni u smeštajne objekte. Ali da li ste čuli da postoje i dizalice gde možete prenoćiti? Pomalo nekonvencionalan izbor jer je hotel sagrađen u nekadašnjoj dizalici za ugalj u danskoj prestonici. Ovo mesto kombinuje uvrnutost i luksuz kako bi vam pružilo odmor od porodice i briga koji nikada nećete zaboraviti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by THE KRANE (@thekranecph)

Jedina hotelska spavaća soba nalazi se na vrhu dizalice, nudeći najbolje od modernog danskog dizajna enterijera. Tu su i dve terase. Jedna okrenuta prema istoku za izlazak sunca, a druga prema zapadu, za uživanje u zalasku, kao i spa sa pogledom na more i luku.

Podelite ovaj članak...
103Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *