Saveti – Idealna utočišta za parove – Travel Magazine

Idealna utočišta za parove

Idealna utočišta za parove

Panorama Glass Lodge, Island

Ako ste ikada želeli da uživate u polarnoj svetlosti, ovo je mesto za vas i vašeg partnera. Aurora borealis nikada nije zagarantovana, ali je zagarantovano uživanje dok ste ušuškani pod pokrivačem ispod noćnog neba u divljim, vulkanskim pejzažima Islanda.

Postoji nekolicina luksuznih brvnara blizu Selfossa, u južnom delu Islanda. Svaka od njih kombinuje moderne pogodnosti sa spektakularnim panoramskim pogledom. Zidovi su stakleni od poda do plafona tako da u čudnovatom prizoru možete uživati iz udobnosti vlastitog kreveta.

Nebesa, Slovenija

Sa samo četiri dvokrevetne brvnare smeštene na nadmorskoj visini od gotovo 900 metara, Nebesa je pravi “Shangri La” u oblacima. Na panoramskoj terasi sa pogledom na vrhove Julijskih Alpa uživajte u izlasku sunca, zalasku ili posmatranju zvezda sa svojim partnerom. Osetićete kako mir i čist planinski vazduh opušta napetost u vašim ramenima.

Ukoliko želite i neku aktivnost, okolna dolina Soče je raj za ljubitelje prirode. U okolini vas očekuju planinske staze, biciklizam i spuštanje niz rečne klisure, čemu će se posebno obradovati avanturisti. Gurmani će, takođe, uživati u sjajnim sirevima i degustaciji vina u okolnim vinogradima.

Domaine les Roullets, Vokliz, Francuska

Najjednostavnije rečeno – francuski hedonizam za parove, usred vinograda. Ekskluzivan smeštaj sa pet soba u brdima Provanse je vrhunsko francusko utočište. Ponosi se prostranim imanjem, zajedno sa vinogradom, maslinjakom i šumom bogatom tartufima. Zato ne čudi što su ovo mesto nekada obožavali čak i Rimljani. Ako posetiocima postane previše toplo, mogu pronaći zaklon u zasenčenom dvorištu sa pogledom na živopisno seoce Oppède-le-Vieux ili se osvežiti u bazenu pored maslina.

Fontsanta Hotel, Majorka, Španija

Svrha wellness odmarališta i spa centra na južnom obodu Majorke je da vam pomogne da odbacite brige i da se regenerišete. Sa pogledom na krševite balearske pejzaže i slaništa, lokacija hotela je jedinstvena. Ovo opuštajuće utočište za parove jedino na ostrvu ima podzemne termalne izvore. Rimljani su ih prvi otkrili i od tada posetioci koriste njihova lekovita svojstva. Jedna od najlepših plaža na ostrvu, takođe, je u blizini, ako poželite da razbijete wellness “monotoniju”.

Himmelbett, Švajcarska

Sam prevod ovog smeštaja, “Nebeski krevet”, govori mnogo. Mehurići u kojima možete odsesti, u švajcarskom kantonu Turgau, su u najmanju ruku bajkoviti. Imajući na umu koliko su otvoreni, nisu možda za sve parove.

Utopljeni u prirodi, pružaju posetiocima mogućnost izbora da li će spavati u vinogradu, voćnjaku ili vrtu. Spavanje pod noćnim nebom daje romantičnu notu ovom neobičnom kampovanju. Zamislite samo noć ispod vašeg omiljenog drveta u raskošnom bračnom krevetu. Ima li išta bolje?

Surealna mesta Italije
PROČITAJTE I…

Nadrealna mesta Italije

Ostale zanimljivosti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
103Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *