Saveti – Kako da obiđete Koloseum kao pravi profesionalac – Travel Magazine

Kako da obiđete Koloseum kao pravi profesionalac

Kako da obiđete Koloseum kao pravi profesionalac

Koloseum možda nije jedina atrakcija Rima, ali je sigurno jedan od njegovih najprepoznatljivijih simbola i lokaliteta. Čak i ako ste na proputovanju kroz Večni grad, i imate samo sat vremena za posetu, verujemo da biste se opredelili upravo samo za posetu Koloseumu. Jedini je problem što će pored vas tu biti i 4 miliona turista (u srećna vremena pre pandemije). Za mnoge ovo je mesto gde nastaje najbolja slika u italijanskoj prestonici.

Ukoliko vas put nanese ka Rimu na jesen ili sledeće godine, pripremili smo za vas nekoliko saveta koji će vam pomoći da na najbolji način upoznate ovo netaknuto svetsko čudo…

Rezervišite ulaznic unapred

Zvuči očigledno ali iznenadili biste se koliko malo ljudi unapred to uradi. Iako je procedura krajnje jednostavna. Karte možete obezbediti odlaskom na njihov zvanični sajt. Kada stignete do svetskog čuda nemojte da vas zavaraju dugački redovi već idite do samog ulaza kako biste stali u red sa turistima koji su neretko kao i vi unapred obezbedili svoj ulazak, blagovremeno rezervisajući karte. Takođe, zapamtite koje ste vreme posete rezervisali kako vam ne bi istekla rezervacija.

Spektakularni rimski hramovi
PROČITAJTE I…

10 spektakularnih rimskih hramova na svetu koji i dalje postoje!

Pametno isplanirajte vreme posete

Koloseum je najposećeniji lokalitet u Večnom gradu, ali prema mnogim istraživanjima najveći promet turista je u jutarnjim časovima. Većina turista ima ideju kako je najmanja gužva ujutru da bi ih zatekli istomišljenici u dugačkom redu koji se proteže duž Koloseuma. Po našem iskustvu, Koloseum je najbolje posetiti u kasno popodnevnim časovima ili predveče. Tada ćete sigurno uživati u manje posećenom Koloseumu, a vrlo romantičnom.

Koloseum

Foto: Ahmed Almakhzanji from Unsplash

Posetite Koloseum i Rimski forum u različitim danima

Vaša rezervisana karta važi za dva dana obilaska Koloseuma i susednog Rimskog foruma. Obratite pažnju da ulazak u Koloseum važi samo u određenom zakazanom vremenu, a za Rimski forum možete da izaberete sami vreme posete narednog dana. Savetujemo vam da obilazak Rimskog foruma ostavite za sutradan, jer zahteva puno pešačenja s obzirom na veličinu lokaliteta. I da, dođite sa udobnom obućom i odećom.

Ovaj deo obale, koji se prostire između Napuljskog i zaliva Salerno u južnoj Italiji (pokrajina Kampanija), ne samo što je popularna turistička destinacija, već se zbog svog značaja nalazi i na Listi svetske baštine UNESCO-a
PROČITAJTE I…

Nezaobilazne atrakcije na putu iz Rima ka obali Amalfi

Posetite ga van sezone

Ukoliko ste u mogućnosti, pokušajte da izbegnete najposećeniji period od juna do septembra, već rizikujte sa lošijom vremenskom prognozom. Verujemo da je to rizik koji se isplati. Uostalom, kažu da je jesen u Rimu najlepša!

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
125Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *