Medicinske norme – Kako da proverite da li u hotelskoj sobi ima stenica? – Travel Magazine

Kako da proverite da li u hotelskoj sobi ima stenica?

Kako da proverite da li u hotelskoj sobi ima stenica?

Osećaj kada posle napornog i dugog puta stignete u svoju hotelsku sobu, spustite kofer i bacite se na veliki i mekani krevet je neprocenjiv.

Ne bismo da vam kvarimo doživljaj, ali možda bi trebalo pre nego što se skinete i raspakujete svoj kofer prvo da uradite kratku „istragu“ i potražite moguće neželjene goste u vašoj skupo plaćenoj sobi.

Stenice česti hotelski gosti

Stenice su veoma česte u hotelskim sobama i to je problem kome ne odolevaju ni najskuplji i najluksuzniji hoteli. No, budite bez brige, ne mora da bude strašno kako zvuči, ma koliko se plašili ili gadili buba i insekata. Evo kako se možete zaštititi.

Podignite čaršav i pogledajte dušek. To je prvo mesto koje može da vam otkrije prisustvo veoma neprijatnih stenica. Najpre pogledajte po ćoškovima. Ako uočite flekice poput mastila ili sitne komadiće odbačene ljušture, jajašca ili čak i same bube odmah menjajte sobu.

Foto: Daniel Foster / Flickr

Sličnu inspekciju uradite i u ostatku sobe. Posebno gledajte tepihe po ćoškovima sobe, zidove iza zavesa, naslona kreveta ili fotelja i svakako ormare.

Sklonite kofere na sigurno

Stručnjaci za bube vas upozoravaju da obavezno sklonite kofere iz sobe dok proveravate prisustvo stenica, jer su one veoma pokretne i mogu se očas posla useliti u vašu garderobu. Zato se savetuje da kofer odmah po ulasku u sobu ubacite u kadu dok ne izvršite detaljnu proveru i tek kad ste sigurni da je sve čisto, možete da iznesete kofer i da ga otpakujete.

Pročitajte još: Stenice na putovanju – horor priča o kojoj se ne govori. Koliko su ove bube otporne dokaz je i ova stara vest iz Njujorka: Strašne zveri osvajaju Njujork.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *