Na putu – 10 grešaka koje napravi svaki turista u Njujorku – Travel Magazine

10 grešaka koje napravi svaki turista u Njujorku

10 grešaka koje napravi svaki turista u Njujorku

Znamo da nismo prvi koji će vam reći da je Njujork poseban grad. Jedan od najdinamičnijih gradova sveta koji ima skoro 8.5 miliona ljudi godišnje poseti više od 48.7 miliona turista. Ukoliko planirate da posetite Njujork, a ne želite da završite kao običan turista koji ništa nije doživeo, skrećemo vam pažnju na najčešće greške koje prave turisti prilikom posete Velikoj jabuci.

1. Ne krećete se dovoljno brzo

Zar niste čuli da Njujorčani uvek negde žure i da je to grad koji nikada ne spava? Prestanite da se slikate ispred svake zgrade i znamenitosti na koje naiđete i pratite tempo lokalaca!

2. Čekate kao uzoran građanin zeleno svetlo na semaforu

Ne preporučujemo vam da vas kola udare ili tome slično, već vas savetujemo da odigrate strateški i pređete ulicu kad se stvore uslovi za to, nevezano da li je crveno svetlo na semaforu.

Ako putujete u Njujork kao turista, verovatno očekujete da će u gradu od preko 8 miliona stanovnika oko vas sve vreme biti gužva
PROČITAJTE I…

Najposećenije atrakcije Njujorka

3. Mislite da ćete na svakom koraku videti slavne ličnosti

Ne želimo da vam srušimo snove, ali veoma su male šanse da sretnete neku slavnu ličnost jer je Njujork milionski grad i zato su šanse veoma male.

4. Nosite neudobne cipele

Ako planirate da pešačite pa i čak i ne, u svakom slučaju obujte udobne cipele. Nemojte da završite na kraju hodajući 20 blokova do hotela jer niste uspeli da zaustavite taksi. Nemojte da posle kažete da vas nismo upozorili!

PROČITAJTE I…

Da li je moguće posetiti Njujork sa malo novca?

5. Svugde se krećete sa taksijem

Kao što smo već napomenuli, mi volimo da šetamo i savetujemo vas da i vi grad upoznate peške. Ali da biste stigli sve da vidite, a izbegnete gužve kada taksi upadne u neki saobraćajni kolaps, idite metroom. Verujte nam da će vam novčanik biti „zahvalan“. Mala preporuka: kada birate vagon, nikada ne ulazite u prazne. Ne pitajte zašto i bićete nam zahvalni na kraju.

6. Zadržavate se duže od 30 sekundi na Tajms Skveru

Sasvim dovoljno vremena smo vam dali za razgledanje ove znamenitosti. Svesni smo da je Tajms Skver bučan i vrlo živopisan, ali takođe ne izaziva predugo uzbuđenja i gužve su svakodnevne.

7. Hranite se u obližnjem restoranu

…ili još gore, jedete u poznatom lancu hrane. Vi ste u Njujorku, dozovite se pameti. Istražite najbolje restorane grada, nakon kojih možete da se pohvalite svima koje znate da ste otkrili sjajno mesto za ručak ili večeru.

8. Jedete samo picu i sendviče

… dok četate i po nekoliko minuta u redovima za njih. Naravno i mi volimo picu i sendviče, ali postoji toliko opcija van toga.

9. Idete samo na mesta koja su popularna na Instagramu

Verovatno če vas odlazak tamo koštati jedno malo bogastvo, a velike su šanse da neće biti kao na Instagramu. Pronađite neka svoja mesta koja ćete pamtiti po lokalcima a ne razjarenim turistima koji kače selfie na Instagram.

10. Mislite da je NY život kao u serijama „Sex and the City“ i „Friends“

Nemojte da nas shvatite pogrešno, Njujorčani obožavaju pomenute serije i svoj užurbani grad. Ali nemojte da dolazite sa pretpostavkom da svi Njujorčani žive u velikim stanovima sa još većim garderoberom, da idu na ručak svaki dan, a na poslu provode 2 do 3 sata. Bilo bi sjajno ali nažalost, realnost je potpuno druga.

I molimo vas, šta god da radite, prestanite da koristite selfie štapove na svakom koraku.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
6Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *