Na putu – Da li odsedate u prljavoj hotelskoj sobi? – Travel Magazine

Da li odsedate u prljavoj hotelskoj sobi?

Da li odsedate u prljavoj hotelskoj sobi?

Kada uđete u hotelsku sobu, umorni od puta, sve što želite je da se što pre raspakujete i bacite na krevet. Ipak, odvojite minut vremena kako biste utvrdili da li je vaša hotelska soba dobro održavana.

U većini slučajeva u hotelima srednje i visoke kategorizacije postoje sistemi kontrole i osoblje zaduženo za čišćenje i održavanje svoj posao obavlja kvalitetno. Ipak, broj hotela na globalnom nivou raste, i u mnogim delovima sveta ova zanimanja postaju deficitarna, pa i kvalitet usluge opada. Zato nekada, iako sve naoko izgleda u redu, soba može biti zapuštena.

Kada uđete u sobu, pre svega proverite ovih nekoliko stvari: Ima li prašine, da li je usisan i tepih ispod kreveta, da li je kozmetika u kupatilu nova i lepo aranžirana i, nažalost, da li ima dlaka u slivniku od tuša, da li su stvari u sobi tamo gde bi trebalo da budu (na primer, daljinski), da li su korpe za smeće ispražnjene i da li je krevet dobro namešten i zategnut.

Ako se hotelsko održavanje nije potrudilo da ove osnovne stvari uradi temeljno, velika je šansa da svoj posao uopšte ne shvataju ozbiljno. Tada imate dve opcije – da pozovete recepciju i požalite se na zatečeno stanje sobe ili da uzmete stvar u svoje ruke i očistite površine sa kojima ćete dolaziti u kontakt. Zato je zgodno da sa sobom uvek imate vlažne maramice ili neki antiseptični sprej, kojim ćete brzo prebrisati noćni stočić, daljinski upravljač, kvake na vratima i slično.

Pročitajte još kako da izbegnete besmislene hotelske troškove, kako da više ne zaboravljate stvari u hotelskoj sobi, ali i kako možete da olakšate posao hotelskom osoblju.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *