Na putu – Kako da let u ekonomskoj klasi bude prijatniji – Travel Magazine

Kako da let u ekonomskoj klasi bude prijatniji

Kako da let u ekonomskoj klasi bude prijatniji

Vožnja avionom postaje sve dostupniji i sve popularniji vid prevoza.

Aviokompanije se s jedne strane trude da putnicima što više izađu u susret, pružajući veliki izbor zabavnih sadržaja u vidu muzike, filmova, serija i igrica na letovima, Internet, raznovrsne obroke, i sl., ali s druge strane, sedišta u avionu su svake godine sve manja, a ovo može da se veoma odrazi na kvalitet vašeg putovanja.

Među brojnim savetima o tome kako da putovanje u ekonomskoj klasi učinite što „bezbolnijim“, neki su prilično neupotrebljivi, kao onaj da se potrudite da izgledate najbolje moguće pa ćete se tako i osećati, ili da sve boljke izlečite aerodromskim šopingom.

Ipak, postoji nekoliko jednostavnih stvari koje možete da uradite kako biste se osećali bolje, posebno tokom dugih letova.

Pre svega, obratite pažnju na to šta jedete i pijete. Redovno se hidrirajte vodom, a najbolje bi bilo da u potpunosti preskočite alkohol. Jedite laganu i što manje začinjenu hranu, a kafa u avionu ionako nije baš sjajnog ukusa, pa bi bilo dobro da i nju izbegavate. Na ovaj način pomoći ćete svom telu da što lakše prebrodi stres, ne samo tokom leta, već ćete u manjoj meri patiti zbog džet lega kasnije.

Sedišta u ekonomskoj klasi nisu idealna za spavanje, pa ako imate problem da zaspite na dugim letovima (posebno ako su tokom dana), pitajte svog doktora za savet. Možda možete da popijete dramamine pred poletanje (osim što rešavaju problem mučnine, takođe i uspavljuju) ili vam on može preporučiti neko drugo kratkoročno rešenje, na primer, melatonin. Jednostavno rešenje, na koje putnici često zaboravljaju, je jastuk. Mali putni jastuk, koji može biti i na naduvavanje i ne zauzima puno mesta u ručnom prtljagu može puno doprineti kvalitetnom odmoru na letu u ekonomskoj klasi.

Neka sedišta su bolja i udobnija od drugih. Ukoliko imate vremena, posetite sajt SeatGuru i saznajte koje je najbolje sedište u ekonomskoj klasi na vašem letu.

Ponesite svoju zabavu. Iako danas na dugim letovima aviokompanije putnicima omogućavaju da uživaju u velikom broju sadržaja, možda vam se ništa od toga ne svidi. Ili je vaša omiljena plejlista upravo ono što vam treba da se lakše opustite.

Nemojte doći na aerodrom previše rano. Raspitajte se koliko vremena je potrebno da prođete sve procedure i kada vam se zatvara gejt pa dođite i malo ranije od toga, ali ako nekoliko sati pre leta provedete besciljno lutajući po aerodromu, u avion ćete se ukrcati već umorni i iscrpljeni.

Ipak, ne morate baš da čekate da se ukrcate poslednji, kako biste obezbedili da i dalje ima dovoljno mesta za sve vaše stvari u pregratku iznad sedišta.

Ako putujete na destinaciju za koju imate veći izbor letova, upredite kakav je odnos cene avio karte i kvaliteta sedišta i usluge u ekonomskoj klasi različitih aviokompanija.

Umesto da se obučete savršeno za Instagram fotografije, odaberite odeću koja je udobna i slojevita. To ne znači da morate da idete u trenerci, i dalje možete izgledati pristojno i lepo, samo pažljivije smislite u čemu ćete se osećati najbolje tokom dugih 14 sati leta.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *