Na putu – Kako da ne zaboravljate stvari u hotelskoj sobi – Travel Magazine

Kako da ne zaboravljate stvari u hotelskoj sobi

Kako da ne zaboravljate stvari u hotelskoj sobi

Gosti u hotelima zaboravljaju najčudnije stvari. Prošle godine, na primer, hotelski lanac Travelodge objavio je listu najuvrnutijih stvari koje su ostale u njihovim hotelima nakon što su se gosti odjavili, a među njima su tri zlatne ribice, dve persijske mačke i čak ceo kamion pun sladoleda (na hotelskom parkingu).

Ali ne morate da zaboravite kamion da biste se osetili loše ili sebi iskomplikovali život, dovoljno je da vam u sefu u sobi ostane pasoš ili dragocenost, lek, telefon ili naočare na noćnom stočiću ili samo stari, ali veoma drag džemper na najvišoj polici hotelskog ormara. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da vam se ovako nešto nikada ne desi.

Ne ostavljajte stvari svuda po sobi

Ako spadate u one uredne putnike koji čim uđu u sobu imaju potrebu da stvari iz kofera izvade i slože na za njih predviđena mesta, razmislite o tome da li je ovo zaista neophodno, posebno ako se radi o kratkom boravku. Ako ostajete samo jednu noć u hotelu, možete, na primer, na ofinger staviti poslovnu košulju i odelo kako bi se ispravili, a sve ostalo što uzmete da koristite, zatim vratite u torbu. Ako ostajete duže, ili jednostavno volite da vam stvari budu lepo raspakovane, ne ostavljajte ih svuda po sobi, već odeću stavite u ormar, a sitnice na jedno vidljivo mesto – noćni stočić ili radni sto, na primer. Tako ćete sebi olakšati pakovanje i smanjićete šansu da nešto zaboravite. Nikada stvari nemojte ostavljati ispod kreveta (obuću) ili u nekoliko fioka, jer ćete ih tako lako prevideti.

Nemojte se stideti da napravite spisak

Najlakši način da proverite da li ste sve spakovali je da pogledate spisak. Sada više ne morate da sa sobom nosite papirić, već koristite neku od brojnih zgodnih aplikacija baš za ovo. Naravno, ne morate da popišete sve što nosite, već samo važne stvari i one koje nije lako zameniti ili nadoknaditi.

Ostavite cipelu u sefu

Evo jednog stvarno zanimljivog saveta. Ako u sefu u sobi držite pasoš ili neku dragocenost, sa njima zaključajte i jednu cipelu. Ali ne bilo koju, već onu u kojoj ćete putovati iz hotela. Šansa da zaboravite stvari u sefu sada je minimalna, osim ako niste navikli na to da se šetate okolo sa jednom cipelom.

Pregledajte sobu još jednom pre odjavljivanja

Nakon što ste spakovali sve svoje stvari i izbacili kofer ispred sobe, obavite još jednom detaljan pregled. Počnite od hodnika, ormara, zatim u sobi detaljno pregledajte stolice, krevet, sve fioke i police, sto i ostale ravne površine, a zatim pogledajte ispod kreveta i drugog nameštaja (moguće je da vam je nešto palo). Zatim pređite na kupatilo i proverite da li ste uzeli sve sa lavaboa, ali i iz tuš-kabine. Na kraju, proverite i sef.

U slučaju da ste zaista nešto zaboravili

U slučaju da ste nešto zaboravili, pozovite hotel što pre, moguće je da imaju „izgubljeno – nađeno“, što zavisi od politike hotela, ali i od lokalnih zakona. Pronađeni predmeti od vrednosti se obično čuvaju u sefu ili na sličnoj sigurnoj lokaciji, a gost mora da dokaže da se radi o njegovoj imovini pre nego što je dobije nazad.

Pročitajte i kako da budete eko-savestan gost u hotelu, kako da olakšate posao hotelskom osoblju, ali i kako da izbegnete skrivene hotelske troškove. Upoznajte hotele koje su dizajnirali svetski poznate arhitekte, najlepše podvodne hotele i najpoznatije uklete hotele sveta.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *