Na putu – Korisni saveti kabinskog osoblja za putnike – Travel Magazine

Korisni saveti kabinskog osoblja za putnike

Korisni saveti kabinskog osoblja za putnike

Po prirodi posla stjuardese stalno lete, tako da malo ljudi može znati bolje od njih šta treba raditi da bi vam putovanje avionom bilo što ugodnije.

Pročitajte neke od njihovih saveta.

Prilikom kupovine karte obratite pažnju na „sitna slova“

Tačnije, obratite pažnju na sve uslove tarife po kojoj ste kupili avio kartu i pročitajte „sitna slova“ kojima su regulisana vaša prava i obaveze. To bi vam moglo uštedeti novac kada je prtljag u pitanju, a detaljno se upoznajte i sa dimenzijama i maksimalnom težinom prtljaga koju aviokompanija dozvoljava na tom letu.

Koristite Skyscanner kako biste pronašli najnižu cenu avio karte

Globalna rezervaciona platforma Skyscanner omogućava napredniju pretragu letova, proverava i upoređuje tarife i upućuje direktno na stranicu izabrane kompanije, ako želite da izvršite rezervaciju karte. Skyscanner prikazuje kalendar sa velikim rasponom i kretanje cena po danima tako da uvek možete da vidite kada je najpovoljnije da putujete.

Ponesite flašu za vodu

Uvek putujte sa flašicom za višestruku upotrebu jer svaki aerodrom ima određena mesta za punjenje boca vodom.

Ponesite prenosivi punjač

Dobro je da na putovanje uvek nosite prenosivi punjač jer nemaju svi aerodromi gomilu utičnica, a često i ne možete lako doći do njih jer ih koristi puno putnika.

Prenatrpan prtljag

Nemojte nositi previše prtljaga tokom putovanja, već se racionalnije spakujte.

Dođite ranije na aerodrom

Dajte sebi dovoljno vremena, jer će vam putovanje biti bez potrebe stresno ukoliko sve užurbano radite ili ukoliko na aerodrom stignete sa zakašnjenjem. Polazak na aerodrom je već početak putovanja i uživajte u tome.

Putujte jutarnjim letovima

Saveti stjuardesa putnicima su da putuju ujutru. U večernjim satima se nagomilavaju letovi koji su odlagani tokom dana i često su duža čekanja.

Ponesite sa sobom neku zabavu

Uvek nosite sa sobom svoje stvari za zabavu i punjače za sve uređaje. Ponekad avion neće imati bežičnu internet konekciju, tako da je uvek dobro da na svom telefonu ili tabletu već imate neki film ili epizode omiljene serije.

Izbegavajte kafu i čaj

Voda koja se koristi za ove tople napitke nije vrhunskog kvaliteta i nekim putnicima može smetati.

Pročitajte još šta nikako ne treba da pitate stjuardesu, zašto je važno da budete prijatni prema kabinskom osoblju, i zašto od njih ne treba da tražite da vam nose prtljag?

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *