Na putu – Lokalci savetima pružaju podršku tokom putovanja – Travel Magazine

Lokalci savetima pružaju podršku tokom putovanja

Lokalci savetima pružaju podršku tokom putovanja

Putovanje u daleku zemlju sa potpuno drugačijom kulturom i tradicijom, čiji jezik uopšte ne govorite, može predstavljati izazov.

U takve zemlje svakako spadaju Japan i Koreja, čiji stanovnici, iako divni domaćini i izuzetno predusretljivi i kulturni, često ne govore dobro (a još češće nikako) engleski.

Nedavno je pokrenuta nova usluga, koja putnicima pruža mogućnost da komuniciraju direktno sa lokalcima u realnom vremenu i da od njih dobijaju informacije o svemu što ih zanima na destinaciji. Usluga se zove Sidekick i za sada je dostupna samo za Koreju i Japan, ali na sajtu je najavljeno i skoro proširenje na druge zemlje sveta.

Lokalci vam pružaju i informacije o najboljim rutama za kretanje kroz destinaciju

A evo kako ova usluga funkcioniše. Prvo kupujete Sidekick Pass, koji postoji u varijanti za jedan dan, kada košta 20 dolara, i za tri, odnosno pet dana, kada se dobija i popust. Zatim popunjavate kratak upitnik putem maila, u koji upisujete gde idete, kada želite da počnete da koristite uslugu i koju aplikaciju želite da koristite za komunikaciju (dostupne su Facebook Massenger, WeChat, WhatsApp i LINE). Na dan početka korišćenja usluge preko odabrane aplikacije povezaćete se sa lokalcem, koji će vam biti dostupan od 07.00h do 17.00h. Možete ga pitati bilo šta i tražiti savet u vezi sa prevodom, lokalnim običajima i bontonom, preporukama za restorane, kafee, lokalne atrakcije, najbolja mesta za šoping, detaljna uputstva za kretanje gradom, i sl.

Lokalci vam daju personalizovane savete o svemu što vas zanima

„Putnici danas provedu više vremena u pretragama na telefonu, nego uživajući u svom putovanju, i često prupuste autentična, lokalna i personalizovana iskustva. Tu na scenu stupa Sidekick. Uz ovu uslugu ne morate da trošite vreme na beskonačne pretrage, već nesigurnost na destinaciji zamenite personalizovanim savetima u realnom vremenu. O nama možete misliti kao o ličnom konsijeržu u vašem džepu,“ kažu osnovači Sidekick-a.

Pročitajte više o aplikacijama koje vam pomažu pri organizovanju putovanja, koje vam olakšavaju putovanje, a možda će vas zanimati i aplikacija koja vam pruža sve značajne informacije o vašem letu.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *