Na putu – Oslobodite se torbi i kofera - koristite Stasher – Travel Magazine

Oslobodite se torbi i kofera – koristite Stasher

Oslobodite se torbi i kofera – koristite Stasher

Koliko puta vam se desilo da ranim jutarnjim letom stignete na destinaciju, a onda ste satima zaglavljeni sa svojim velikim koferom, jer vam hotelska soba još uvek nije spremna.

Ili po odjavljivanju iz hotela imate još puno vremena do polaska, ali ne možete da ga iskoristite za šetnju i kupovinu u poslednji čas jer – opet svuda sa sobom morate da vučete teški prtljag. Na mnoge lokacije i atrakcije nećete ni moći da uđete, čak ni sa ručnim koferom, jer je to iz bezbednosnih razloga, ali i zbog velikih gužvi, zabranjeno.

Nova usluga, koja je odnedavno dostupna u mnogim gradovima sveta, omogućava putnicima da na više zgodnih gradskih lokacija iznajme prostor za svoj prtljag, na 24 sata. Kompanija koja nudi ovu uslugu zove se Stasher, i svojim klijentima nudi mogućnost privremenog čuvanja prtljaga, za fiksnu nadoknadu, na više od 1.000 lokacija u 150 gradova sveta. Ovako veliki broj lokacija rezultat je uspostavljene saradnje sa brojnim kompanijama i hotelima, pa su tako neki od partnera Stasher-a Accor hoteli, Hotels.com i Expedia.

Među gradovima u kojima je ova usluga dostupna su Berlin, Kopenhagen, Budimpešta, Prag, Sevilja, Madrid, Venecija, Beč, Bangkok, Tokio, Njujork, Los Anđeles, London, Pariz, Amsterdam, a odnedavno i Atina i pojedina grčka ostrva (Krit, Krf, Naksos, Santorini).

Da biste obezbedili ovu uslugu, morate je bukirati online, nakon čega ćete dobiti uputstva. Cena je fiksna i pokriva 24 sata čuvanja prtljaga, a iznosi 5 evra, 6 funti, 6 dolara, itd. Svoj kofer možete predati na čuvanje bilo kada, 24 sata dnevno, a što se tiče dimenzija i težine prtljaga, ne postoje ograničenja. U periodu čuvanja, svaki komad prtljaga je osiguran u vrednosti do 835 evra. Plaćanje se ne može obaviti na licu mesta, već isključivo unapred, online.

Stasher je već nazvan Airbnb-jem za prtljag, budući da je jednostavan, praktičan, bezbedan i cenovno pristupačan. Mreža gradova i lokacija koje kompanija pokriva svakodnevno se širi, a sa njima raste i popularnost ove usluge.

Pročitajte i kako da smanjite šanse da vam se čekirani prtljag izgubi, šta da radite u slučaju oštećenog prtljaga, ali i kako da pravilno spakujete ručni prtljag.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *