Na putu – Skrivene kamere u hotelima - razlog za brigu? – Travel Magazine

Skrivene kamere u hotelima – razlog za brigu?

Skrivene kamere u hotelima – razlog za brigu?

Vest da je više od 1.600 nasumičnih gostiju u hotelima u Južnoj Koreji snimano u svojim sobama putem skrivenih kamera, izazvala je zabrinutost i sumnju gostiju da je njihova privatnost ugrožena.

Nedavno su lokalni mediji u Južnoj Koreji objavili da su dva čoveka uhapšena zbog postavljanja skrivenih kamera u 42 hotelske sobe, u 30 različitih hotela u 10 korejskih gradova. Osumnjičeni su postavljali kamere na mesta gde su verovali da neće biti primećene (utičnice, držači za fen, i sl.), a zatim su uživo strimovali goste na profesionalnim sajtovima koji korisnicima naplaćuju da gledaju strance. Za sada nema indicija da su hoteli bili uključeni u špijuniranje gostiju. Ovaj skandal je samo deo epidemije tajnog snimanja žena na javnim mestima (kancelarija, vozovi, toaleti i svlačionice), a fenomen je u Koreji poznat kao molka.

Osim što je ovaj fenomen popularan u Koreji, širom sveta su zabeleženi slučajevi gostiju koji su otkriavali kamere u hotelskom ili airbnb smeštaju. Iako se radi o retkim slučajevima, stručnjaci kažu da postoje načini da utvrdite da li su i u vašoj sobi postavljene neželjene kamere. Najvažnije je osmotriti sobu i utvrditi da li je neki predmet postavljen neobično kako bi bio okrenut ka krevetu i da ovlaš pogledate police, utičnice, garnišne i kupatilo. Ukoliko vam je bilo šta sumnjivo, obavestite hotelski menadžment ili Arbnb i napustite objekat.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *