Na putu – Venecija - bez gužve – Travel Magazine

Venecija – bez gužve

Venecija – bez gužve

Gelateria Al Sole

Mnogi smatraju da je prodavnica sladoleda Al Solo mesto sa najboljim sladoledom u Veneciji. Nalazi se na šetalištu Fondamenta Catere koje često zaobilaze turisti fokusirani na Trg svetog Marka. Nemojte propustiti da probate fenomenalan kremasti sladoled sa ukusom lešnika. Prodavnica se nalazi preko puta hotela Hilton, a jedna kugla sladoleda košta 2,5 eura.

Burano

Turisti koji znaju kakve gužve mogu da zateknu u Veneciji odlučuju se za predah u Muranu. Mada je i to je dobar izbor, pravi znalci idu u Burano koji je znatno dalji. Iako je potrebno mnogo više vremena da se stigne do tamo, cena vaporeta (vodenog taksija) je ista kao da idete bilo gde po Veneciji.

Bar Korte del Orso

Ponekad vam se dragulj može naći ispred nosa, a da ga ne vidite. Iako je ulica Korte del Orso u popularnoj četvrti Rialto, bar se teže nalazi. Ovde predahnite i prezalogajite nešto uz čašu odličnog lokalnog vina koje je obično crveno.

Groblje San Mikele

Ostrvo svetog Mihajla (San Mikele) je veliko groblje koje se nalazi u blizini centralnog dela Venecije. Tu je i crkva koju vredi posetiti ali glavni razlog dolaska na ovo mesto je pronalaženje mira i spokoja. Do ostrva se veoma lako dolazi vaporetom.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Taverna al Remer

Na ovom mestu možete uživati u sjajnim obrocima, a za preporuku su rižoto ili riba.

Đudeka

Ako vam je Burano previše daleko, ostrvo Đudeka je idealno jer se nalazi preko puta najuzbudljivijeg dela Venecije, a turisti ga gotovo i ne posećuju. Ovde sa jedne strane imate fantastičan pogled na grad i potpuni mir, a sa druge strane kratka vožnja brodom vas deli od glavnih dešavanja. Dovoljno je reći da se Džordž Kluni ovde venčao i sve vam je jasno…

Četvrt Kastelo

Stanovnici Venecije jako vole ovu četvrt jer se nalazi na odličnoj lokaciji, u blizini Trga svetog Marka, a neverovatno malo turista je posećuje. Ovde vas čekaju brojne crkve i odlični restorani i barovi gde zalaze uglavnom meštani. Ukoliko u ovom kraju vidite krcat restoran, budite sigurni da su to uglavnom žitelji Venecije.

Ostrvo San Klemente

Između 15. i 16. veka, ostrvo San Klemente je bilo kapija grada, a njegova istorija je bogata i fascinantna. Naseljeno je 1131. godine, a Pjetro Gatileso, mletački trgovac, finansirao je izgradnju crkve i konačišta za hodočasnike i vojnike na putu ka Svetoj zemlji. Ostrvo je dobilo ime po papi Klementeu I, mučeniku i zaštitniku pomoraca. Nakon perioda propadanja, San Klemente se oporavlja 1432. godine kada papa Eugen IV seli red Lateranskih kanona na ostrvo. Oni su povećali manastir, a renesansni stil zamenjuje dotadašnji romanski. Kada je kuga uništila Veneciju 1630. godine, meštani su se zavetovali pred bogom da će mu, ukoliko zaustavi kugu, sagraditi kapelu unutar crkve San Klemente. Svoj zavet su ispunili 1643. godine. Danas je ostrvo dom luksuznog hotela Kempinski sa 190 soba, raskošnim parkom, odličnim barovima i restoranima, 1,5km dugom stazom za trčanje koja okružuje ostrvo… obroci su ovde poprilično skupi ali to je, ipak, cena ekskluzivnosti!

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *