Na putu – Znate li da koristite Google Translate na odmoru? – Travel Magazine

Znate li da koristite Google Translate na odmoru?

Znate li da koristite Google Translate na odmoru?

Gotovo svi ljudi koji aktivno koriste internet bili su u prilici da koriste Google Translate za jednostavno copy-paste prevođenje reči, fraza i tekstova, ali ako idete na putovanje u zemlju čiji jezik ne znate, postoji više načina na koji vam Google Translate može biti od pomoći.

Pre odlaska na put svakako treba da instalirate Google Translate aplikaciju i da preuzmete jezike koji će vam na putu trebati. Tako ćete moći da ih koristite i kada niste pri internetu. Takođe, možda niste znali, ali sa Google Translate aplikacijom, možete koristiti i kameru telefona za prevođenje znakova, menija, formulara i sl. Ova opcija je zaista magična. Dovoljno je da aktivirate kameru i da držite telefon iznad teksta koji želite da prevedete. Kamerom nećete moći da prevodite velike količine teksta, ali vas ona može spasti kada su znakovi sa samo nekoliko reči u pitanju.

Dovoljno je da samo ukucate reč ili frazu i Google Translate će je prevesti, a ako pritisnete i enter, to znači da će ta faza biti sačuvana u istoriji i spremna da je ponovo koristite, pritiskajući tab “Saved” u dnu ekrana.

Iako je Google Translate tu da vam pomogne i da vam olakša sporazumevanje na putovanju, greške su moguće, pa je potpuno prihvatljivo da ga koristite za opšte stvari kao prevođenje menija u restoranu, ali nikako ukoliko vam trebaju neke važne informacije. Tako, na primer, nikada ne bi trebalo da prevodite uputstva za lekove na ovaj način, jer se dešavalo da u potpunosti promaši. Zato u važnim trenucima bolje pronađite osobu sa kojom možete da se sporazumete.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

1 komentar

  1. prevodi koje daje google translate ponekad su besmisleni u jeziku na koji se prevodi

    Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *