Saveti – Najbolje i najgore vreme za posetu Dubaiju – Travel Magazine

Najbolje i najgore vreme za posetu Dubaiju

Najbolje i najgore vreme za posetu Dubaiju

Dubai spada u omiljene svetske turističke destinacije. Poznat je po beskompromisnom luksuzu, arhitektonskim biserima, plažama, brojnim atrakcijama, zabavnim sadržajima i naravno, šopingu. Iako ga turisti opsedaju tokom cele godine, prilikom planiranja posete Dubaiju važno je odabrati pravo vreme putovanja, jer sezonalnost u značajnoj meri može uticati na kvalitet vašeg iskustva. Temperatura, cene i gužve, samo su neki od važnih faktora koji se menjaju u zavisnosti od sezone.

Najbolje vreme za posetu

Što se tiče vremenskih prilika, najprijatnije je između novembra i marta, kada se temperatura u proseku kreće oko 25 stepeni. Dovoljno je toplo za uživanje na plaži i hotelskim bazenima, a prijatno je i za šetnju i istraživanje gradskih atrakcija. Noću je sveže, sa temperaturama koje padaju ispod 20 stepeni.

Što se tiče vremenskih prilika, najprijatnije je između novembra i marta, kada se temperatura u Dubaiju u proseku kreće oko 25 stepeni

Foto: denis harschi on Unsplash

Tokom ovog perioda, vrhunac sezone je od sredine decembra do kraja februara. Iako je tada vreme fantastično, cene skaču, a gužve su velike. Poređenja radi, jedan od najpoznatijih gradskih hotela, Atlantis The Palm, tokom avgusta smeštaj nudi po ceni od 250 dolara za noć (po osobi), dok u decembru isti smeštaj staje i 850 dolara. Park Hyatt u avgustu noćenje nudi po ceni već od 120 dolara, dok oko Nove godine cena skače na 550 dolara. Osim oko novogodišnjih i božićnih praznika, popularno vreme za putovanje u Dubai je januar, jer se tada održava čuveni Dubai Shopping Festival. Tada turisti obično na put kreću sa polupraznim koferima, jer je teško suzdržati se od kupovine u tržnim centrima u kojima vladaju popusti i do 80%. Na sniženju je sve – od odeće do potrošačke elektronike.

Ipak, ako kupovina nije jedini razlog vaše posete, najbolje je da putovanje planirate u periodu od sredine novembra do sredine decembra, kao i u martu. Tada je vreme prijatno, a cene i dalje nisu veoma visoke i nema puno gužve. Iako se u ovom periodu može desiti i da padne kiša, to ne bi trebalo da mnogo utiče na vaše putne planove, jer Dubai u proseku ima 25 kišnih dana godišnje, sa kratkim i prolaznim pljuskovima.

Poređenja radi, jedan od najpoznatijih gradskih hotela, Atlantis The Palm tokom avgusta smeštaj nudi po ceni od 250 dolara za noć (po osobi), dok u decembru isti smeštaj staje i 850 dolara

Foto: Carlvic Lim on Unsplash

Najgore vreme za posetu

Letnji meseci jun, jul i avgust su u Dubaiju ekstremno topli, a slično je i u maju i septembru. Najviše dnevne temperature u ovom periodu redovno prelaze 40 stepeni, a noću ne padaju ispod 30. Nije neobično da temperatura prelazi 45 stepeni. Osim toplote, ovaj period karakteriše ekstremno visoka vlažnost, koja u kombinaciji sa toplim vremenom veoma teško pada turistima. Posetiocima tokom letnjih meseci posebno je teška aklimatizacija, kada iz ekstremno klimatizovanih hotela, restorana i tržnih centara, u kojima temperature ne prelaze 20 stepeni, izađu na ulicu ili plažu. Ipak, ako dobro podnosite toplo i vlažno vreme, u letnjem periodu cene smeštaja su ubedljivo najpovoljnije, a gužvi nema.

Letnji meseci jun, jul i avgust su u Dubaiju kestremno topli, a slično je i u maju i septembru

Foto: JESHOOTS.COM on Unsplash

Ramazan

Treba imati na umu i da je u vreme ramazana, koji sledeće godine pada između 12. aprila i 11.maja, posetiocima nemuslimanima dozvoljeno da tokom dana jedu i piju samo u za to određenim oblastima u hotelu i restoranima. Na javnim mestima tokom dana je zabranjeno konzumiranje hrane i pića, pušenje, pa čak i žvakanje žvake. Zbog kršenja ovog pravila možete biti uhapšeni. Ako vam ovo ne odgovara, svoju posetu Dubaiju organizujte u drugo vreme.

Pročitajte i pod kojim uslovima građani Srbije mogu da putuju u Dubai. Saznajte više o brojnim atrakcijama ovog malog emirata, kao i njegovim najboljim tematskim parkovima.

Ostale zanimljivosti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
63Shares
Podelite ovaj članak...

5 Komentara

 1. Molim Vas,mozete li mu reci da li je preporucljivo ici u Junu mesecu i kakve su temperature u tom periodu.

  Pošaljite odgovor
 2. Pozdrav. Kad je najpogodnije da idem u Dubaji,obzirom da imam astmu? Hvala.

  Pošaljite odgovor
 3. Posto imam dijabetis kad je najbolje da idem u dubai

  Pošaljite odgovor
 4. Postovanje htela sam da putujem u Dubai sa decom krajem maja, jeli previse vruce u tom periodu?

  Pošaljite odgovor
 5. Zelim poslat Cerku i Zeta na medeni mesec u julu za Dubaj ima li neka povoljna cena za dve osobe 7 dana polu penzion
  Hvala unapred

  Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *