Saveti – Najbolje vreme za posetu Zanzibaru – Travel Magazine

Najbolje vreme za posetu Zanzibaru

Najbolje vreme za posetu Zanzibaru

Sa svojim belim peščanim plažama, tirkiznom vodom i ležernom ostrvskom atmosferom, malo destinacija nudi osećaj bekstva od svega poput Zanzibara. Dodajte tome obilje sunčanih dana i konstantno prijatne temperature i lako ćete uvideti njegovu privlačnost. Pitanje koje se odmah nakon toga nameće je – kada je zapravo najbolje vreme za posetu?

PROČITAJTE I…

Zanzibar – ostrvo začina i belih peščanih plaža

Najbolje vreme za posetu

Najbolje vreme za posetu Zanzibaru je tokom suve sezone, koja traje od juna do oktobra. Tada se temperature kreću u proseku oko 25 stepeni Celzijusa. Tokom ovih meseci količina padavina na ostrvu je najniža. U proseku najmanje kiše padne tokom jula i avgusta meseca.

Suva sezona se, takođe, poklapa sa visokom sezonom kada je u pitanju safari na kopnu u Tanzaniji. Mnogi putnici često planiraju putovanje na Zanzibar nakon safarija. S tim u vezi, treba očekivati da će na ostrvu tokom ovih meseci biti znatno više turista.

Zanzibar

Foto: Moses Londo from Unsplash

Kada je kišna sezona na Zanzibaru?

Zanzibar ima dva kišna perioda – period duge i kratke kiše. Padavine počinju da se povećavaju sredinom marta, pre nego što stignu jake, duge kiše u aprilu i maju. Tada može da padne i do 400 mm kiše dnevno. Tokom ovih meseci uobičajeno je da se sezonski restorani i prodavnice zatvaraju. Život se generalno usporava dok lokalno stanovništvo čeka da prođu monsuni. Međutim, kiše uklanjaju vlagu koja je ostala nakon lepljivog istočnoafričkog leta, čineći mesece koji slede mnogo prijatnijim.

Količina padavina ponovo počinje da raste u novembru i decembru. Međutim, ove kratke kiše obično brzo prođu i čini se kao da ostavljaju za sobom još plavlje nebo.

Koji je najtopliji mesec?

Najtopliji mesec je februar, kada se prosečne temperature kreću oko 28 stepeni Celzijusa, dok je vlažnost oko 70%. Januar i decembar nude prosečne temeperature oko 27 stepeni, sa nešto nižim nivoom vlažnosti, od 67%.

Koji je najjeftiniji mesec?

Ako gledamo cene avio karata, najbolje vreme za posetu Zanzibaru je u oktobru i novembru, jer se tada najčešće mogu naći najjeftinije avio karte. Sa druge strane, cene karata su najviše u julu, ali i u decembru. Što se cena smeštaja tiče, najniže cene su obično u aprilu i novembru mesecu.

Bali taksa
PROČITAJTE I…

Putovanje na Bali – uz novu taksu

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
706Shares
Podelite ovaj članak...

5 Komentara

 1. Odličan tekst! Imam neke prijatelje koji su više puta bili tamo oko Nove godine, pa je tamo i dočekali. Onako, što bi se reklo u full-u, royal charter service letom, aranžman kompletan, sa sve plivanjem sa delfinima. Nažalost, ja o tome mogu samo da maštam.

  Pošaljite odgovor
 2. Od čari Zanzibara sam dobila slike,kutiju fantastičnih žačina i verovali ili ne pravo slatko od manga da se ni u šumadiji ne bi postidelo😉
  Rado bih uživala na tom mirisnom mestu ako mi se ukaže prilika.

  Pošaljite odgovor
  • Bila, prosle godine i opet bih otisla, cim mi finansijske mogucnosti dozvole. Pozdrav Zanzibaru.

   Pošaljite odgovor
 3. Odlican teks i vrlo koristan,dali neko ima predstvau preko koej agencije je najbolje ici tamo posto to planiramo duze vreme.pozdrav svima MLADEN

  Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *