Saveti – Najbolji hoteli za druženje sa divljim životinjama – Travel Magazine

Najbolji hoteli za druženje sa divljim životinjama

Najbolji hoteli za druženje sa divljim životinjama

Jedna stvar je da na destinaciji posetite zoološki vrt ili čak da odete na safari i iz blizine posmatrate divlje životinje, a nešto sasvim drugo je da noć provedete sa čoporom vukova, među žirafama ili dok su desetine lavova udaljene samo nekoliko metara od vašeg kreveta.

Putnicima koji vole divlje životinje, ovih pet hotela pružiće blizak susret sa njima, u prirodnom okruženju.

Wolf Cabins, Parc Omega

Kvebek, Kanada

U Parku Omega u Kvebeku 2018. godine su otvorene dve jedinstvene kolibe, namenjene smeštaju gostiju. Rustične, sa masivnim panoramskim prozorima, ove „Vučje kolibe“ nazvane su simbolično – Alfa i Omega. Prozorska stakla su jedino što posetioce deli od čopora sivih vuka. Gosti takođe imaju ekskluzivan pristup privatnoj izdigntoj stazi za šetnju, na kojoj sa sigurne udaljenosti mogu da posmatraju vukove i medvede u prirodnom okruženju.

Lion House, GG Conservation Wildlife Reserve

Južna Afrika

Ako ne mislite da je spavanje sa čoporom divljih vukova dovoljno uzbudljivo, smeštaj Lion House u rezervatu prirode GC Conservation vam nudi nešto još izazovnije. Ova koliba je smeštena u centru utočišta za divlje lavove, kojih ima preko 70. Gosti ni u jednom trenutku nisu udaljeni više od pet metara od lavova, ali su zaštićeni metalnim ogradama i mrežama. Osim lavova, posetioci mogu da vide i zebre, impale, nojeve i druge afričke životinje.

Taronga Zoo Wildlife Retreat

Sidnej, Australija

Krajem prošle godine Sidnejski zoološki vrt Taronga otvorio je jedinstveni hotel. U okviru utočišta za divlje životinje smeštene su 62 sobe Wildlife Retreat-a, svaka sa posebno dizajniranim enterijerom, luksuznim nameštajem i najsavremenijim uređajima. Sobe su smeštene naspram utočišta na otvorenom, a kroz velike panoramske prozore mogu se videti tipične australijske vrste – kenguri, koale i egzotične ptice koje se slobodno kreću. Gosti hotela imaju besplatan pristup zoološkom vrtu, ali i mogućnost da učestvuju u posebnim personalizovanim obilascima.

Giraffe Manor

Najrobi, Kenija

Giraffe Manor u Keniji je najstariji i verovatno najpoznatiji butik hotel na svetu za „intimne surete“ sa životinjama. Privatno utočište prostire se na površini od 12 hektara i otvoreno je za goste već skoro 100 godina. Elegantne i raskošne sobe su sasvim dovoljan razlog da poželite da ovde odsednete, ali ono što ovaj hotel izdvaja od drugih je krdo simpatičnih žirafa koje se slobodno kreću po imanju. One se često mogu videti kako svoje duge vratove provlače kroz prozore trpezarije i soba u potrazi sa grickalicama i češkanjem.

Lekkerwater Beach Lodge

Južna Afrika

Južna Afrika je najpoznatija po svojim autentičnim kopnenim iskustvima u divljini. Ali na samo nekoliko sati of Kejp Tauna nalazi se rezervat prirode De Hoop Natural Reserve, mirno priobalno utočište čije glavne zvezde su delfini i kitovi. Butik-koliba Lekkerwater Beach Lodge ima sedam luksuzno opremljenih soba, koje ujedno pružaju i fenomenalne mogućnosti za posmatranje kitova. Između jula i novembra gosti ovog hotela mogu da posmatraju stotine kitova tokom njihove godišnje migracije sa Antarktika.

Pročitajte više o najuzbudljivijim doživljajima sa divljim životinjama na svetu, kao i na kojim udaljenim ostrvima se mogu videti retke i čudesne vrste. Saznajte još i kakav stav ima travel industrija o okrutnosti prema životinjama.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
10Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X