Saveti – Najlepši dvorci Italije koji su pretvoreni u hotele – Travel Magazine

Najlepši dvorci Italije koji su pretvoreni u hotele

Najlepši dvorci Italije koji su pretvoreni u hotele

Nekada davno, prelepe vile i dvorci širom Italije, bili su isključivo u vlasništvu dobrostojećih, italijanskih plemićkih porodica, koje su vladale određenim pokrajinama.

Vremena su se promenila, i danas veliki deo ovih poseda je prodat ili pretvoren u luksuzne i jedinstvene hotele.

Bilo da su u pitanju tvrđave sa pogledom na vinograde, ili barokne palate koje poseduju impresivne vinske podrume, sledeći dvorci su pretvoreni u veličanstvene hotele za svačiji ukus, ali i džep.

Zamak di Kasole (Castello di Casole, d’Elsa, Toskana)

Do ovog boutique hotela iz 10. veka, vodi vas staza ukrašena čempresima. Na prostoru od preko 4200 hektara zemlje, čeka vas mirna toskanska idila.

Mnoge sobe su smeštene u odvojenim kamenim kućama, koje su napravljene u nekadašnjoj štali, sa spuštenim plafonima. Nakon zaranjanja u infinity bazenu, možete da se osvežite nekim spa tretmanom ili da uživate u vinskom matineu. Na večeri vas čeka toskanski klasik – raviole sa krompirom i kupusom, punjene starim sirom Stracchio, uparene sa najboljim vinom iz restorana Tosca.

Zamak Monastero (Castel Monastero, Kjanti, Toskana)

Prvi put izgrađen u 11. veku, zamak Monastero je služio kao manastir pre nego je postao dom aristokratije. Smešten na vrlo izolovanom mestu, na brdima Kjanti, hotel od 5 zvezdica omogućava gostima potpunu tišinu i intimnost. Zato je čest izbor za mladence koji imaju priliku da uživaju u nekoj od 74 soba, koliko hotel ima smeštajnih jedinica.

Ovde vas čekaju i otvoreni teniski tereni, ali i restoran, čije specijalitete nadgleda niko drugi do čuveni Gordon Remzi. I to sve u ambijentu koji je napravljen u sklopu srednjovekovnog vinskog podruma. Ukoliko poželite da istražite okolinu, hotel nudi vođene bajs ture i vespe za iznajmljivanje, kao i obilazak obližnjih vinograda i sela kao što su Val d’Orcia i Castelnuovo Berardenga.

Zamak di Velona (Castello di Velona Resort, Montalsino, Toskana)

Ovo nekadašnje vojno utvrđenje, koje je plemićka porodica preuzela u 15. veku, još uvek krije prelepe i očuvane freske kao i raskošan stilski nameštaj. Sačuvana je i kula iz 12. veka, kao i glavna lođa (sagrađena tokom renesanse), a sam hotel raspolaže sa 46 soba. Pored novijih apartmana koji imaju balkon sa pogledom na selo Val d’Orcia, gosti mogu da borave i u starim apartmanima sa hrastovim gredama, tavanom od terakote i ukrasnim kaminom.

View this post on Instagram

#toscana #montalcino

A post shared by Luca (@lgpi75) on

Veliki broj gostiju ovde dolazi zbog dva velika bazena sa mineralnom vodom iz toplih izvora, te savršenog spa centra u kojem vas očekuju relaks masaže sa maslinovim uljem i lokalnim grožđem, tursko kupatilo i sauna.

Zamak di Gvarene (Castello di Guarene, provincija Kuneo)

Možda je sagrađen na mestu srednjovekovne tvrđave, ali ovaj zamak je mnogo više od toga. U 18. veku, plemić Karlo Đasinto Roero (Carlo Giacinto Roero) je tvrđavu pretvorio u baroknu palatu, u kojoj su njegovi preci živeli do 2011. Nakon toga tvrđava postaje hotel sa 12 apartmana koji deluju raskošno, skoro pa kraljevski.

Svaki apartman ima nameštaj iz 18. veka, svilene i plišane tapiserije i teške draperije, kao i pogled na vrtove i udaljena brda Pijemonta.

Pored restorana, nalazi se spa, vinski podrum i zatvoreni bazen koji je izgrađen unutar pećine.

Zamak Bevilakva (Castello Bevilacqua, Verona)

Dok prilazite ovom obnovljenom dvorcu iz 14. veka, pristup vijuga pored vrtova i prelepih travnjaka, te borove šume, nagoveštavajući magiju koja vas čeka u ovom hotelu.

View this post on Instagram

Il ricordo indelebile del nostro Si

A post shared by Relais Castello Bevilacqua (@castello.bevilacqua) on

Recepcijom dominira impresivni stakleni luster, raskošne zavese u karikama i masivne uljane slike. Na spratu se nalazi tek sedam apartmana, vrlo stilski dekorisnih sa drvenim gredama i pogledom na brda.

Zamak Banfi (Castello Banfi, Montalsino, Toskana)

Tokom 18. veka, oko srednjovekovnog zamka Banfi, izgrađeno je zemljoradničko selo kao osnova za obradu okolnih vinograda. Danas je ceo taj posed pretvoren u hotel.

Svih 14 soba nosi naziv po nekoj boci vina, koja je proizvedena od strane lokalnih vinogradara. U vinoteci na licu mesta održavaju se redovno degustacije vina, a fini restoran nudi pogled na vinovu lozu.

Ukoliko niste ljubitelji vina, imate nekoliko opcija. Možete da uživate u stilskom bazenu od belog kamena, savršenom IG mestu. Zatim tu je muzej stakla u kome vas čekaju primeri iz 5. veka. Naša preporuka su i jednostavne šetnje po okolini, gde vijugaju putevi u boji cigle pored elegantnih čempresa i lukova od opeke prekrivenih bršljanom.

Zamak di Monterone (Castello di Monterone, Umbrija, Peruđa)

Srednjovekovna fasada od belog kamena i spektakularni bazen nisu jedini adut ovog zamka. Drvena stepeništa, freske na plafonu koje su nastale u 13. veku, kao i vitraži na šanku, izmamiće vam uzdahe. U restoranu čeka vas klasičan umbrijski obrok – divlja svinjetina sa krompirom, ili ručno pravljeni umbricelli sa ovčjom rikotom. Nakrovu se nalazi savršen vidikovac sa kog možete da uživate u predelu između Asisija i Peruđe.

View this post on Instagram

#castellodimonterone

A post shared by Castello di Monterone (@castellodimonterone) on

Pročitajte kojih su to pet italijanskih gradova savršena alternativa Veneciji, kao i koje su to poznate italijanske vinske regije. Saznajte koji su to dvorci koje možete da priuštite.

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
50Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X