Saveti – Najvažnija stvar koju treba da uradite kada iznajmljujete Airbnb – Travel Magazine

Najvažnija stvar koju treba da uradite kada iznajmljujete Airbnb

Najvažnija stvar koju treba da uradite kada iznajmljujete Airbnb

Kada nakon napornog puta stignete u svoj lepo uređeni Airbnb smeštaj, prvo ćete dobiti nezadrživi poriv da prilegnete kako biste se odmorili od puta ili da se prošetate do nekog finog restorana na večeru.

Ipak, pre nego što se u potpunosti opustite i započnete odmaranje, postoji jedna važna stvar koju obavezno treba da uradite.

Prvo i najvažnije što treba da uradite u svom novom Airbnb smeštaju je da snimite i slikate svaki deo stana/kuće. Posebno obratite pažnju na stvari koje vam izgledaju oštećeno ili polomljeno. Istu ovu rutinu ponovite prilikom izlaska iz Airbnb-a, na kraju odmora.

Time što ćete dokumentovati stanje u kojem se stan/kuća nalazi u trenutku kada se čekirate i neposredno pre odlaska, zaštitićete sebe od kasnijih mogućih optužbi da ste nešto oštetili, uništili ili ukrali. (isto važi i kada rentirate automobil, skuter i sl, kao u kada iznajmljujete sobu u hotelu).

Bez dokaza, Airbnb je na strani domaćina

Nedavno je zabeležen slučaj Amerikanke Renate Lambert, koju je Airbnb „kaznio“ zbog nečega što nije uradila. Nju je, nakon boravka u stanu u Varšavi, domaćin optužio da je ukrala LCD televizor. Airbnb je usvojio žalbu domaćina i bez dokaza da nije izvršila krađu, Renati je sa kartice skinut novac kao nadoknada za TV.

Problem je u tome što mnogi domaćini ne proveravaju svoje nekretnine stalno, već povremeno. Kada uoče da je nešto oštećeno ili da nedostaje, obično krivicu svale na poslednjeg gosta koji je tu boravio, bez mnogo daljeg razmišljanja. Ali ako imate video koji pokazuje u kakvom stanju je stan bio kada ste u njega ušli, situacija je drugačija. Tada imate dokaz da niste krivi i možete da se zaštitite od neistinitih optužbi.

Inače, najpopularniji smeštaj u istoriji Airbnb-a je zamak. Prema novoj odluci ove homesharing platforme, u Airbnb smeštaju je zabranjeno organizovanje svih tipova zabava i žurki. Pročitajte još i zbog čega evropski gradovi od EU traže da ih zaštiti od Airbnb-a.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *