Saveti – Narodni muzej - posetite virtuelno izložbu Ivana Meštrovića – Travel Magazine

Narodni muzej – posetite virtuelno izložbu Ivana Meštrovića

Narodni muzej – posetite virtuelno izložbu Ivana Meštrovića

Od juče, Narodni muzej u Beogradu je zatvoren za posetioce.

U skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije i merama koje za cilj imaju prevenciju širenja virusa Covid-19, doneta je mera koja za cilj ima zaštitu svih posetilaca i sugrađana.

Rukovodeći se ipak željom da i u toku predstojećeg perioda svim zainteresovanima omogući upoznavanje sa izuzetnim kulturnim nasleđem i muzejskim pričama, Narodni muzej poziva sve ljubitelje umetnosti da posećuju sajt i društvene mreže NM u Beogradu.

Takođe, vođeni tendencijama koje diktiraju sve učestaliju aktivaciju virtuelnih tura u muzejima iz celog sveta, nadležni u Narodnom muzeju omogućili su svima da virtuelno posete izložbu Ivan Meštrović (1883-1962).

U pitanju su skulpture iz zbirke Narodnog muzeja, a link ka virtuelnoj turi čeka vas ovde.

View this post on Instagram

Док је изложбени простор Народног музеја затворен за посетиоце, позивамо вас да нам се придружите на виртуелној тури и прођете кроз изложбу Иван Мештровић (1883-1962). Скулптуре из збирке Народног музеја у Београду, али и кроз колонаду каријатида на улазу у Народни музеј. На линку који се налази у био можете приступити виртуелној тури. ____________________ Dok je izložbeni prostor Narodnog muzeja zatvoren za posetioce, pozivamo vas da nam se pridružite na virtuelnoj turi i prođete kroz izložbu Ivan Meštrović (1883-1962). Skulpture iz zbirke Narodnog muzeja u Beogradu, ali i kroz kolonadu karijatida na ulazu u Narodni muzej. Na linku koji se nalazi u bio možete pristupiti virtuelnoj turi. #narodnimuzej #nmbg #narodnimuzejbeograd

A post shared by National museum in Belgrade (@narodnimuzej) on

U međuvremenu, oglasilo se i Narodno pozorište koje je najavilo besplatan striming svojih operskih, baletskih i dramskih predstava.

Pogledajte kojih to 6 filmova će vas teleportovati u Pariz, kao i priču iza Topkapi palate, najvećeg muzeja Turske. Saznajte i koja virtuelna izvođenja nudi Metropolitan opera.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
91Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X