Običaji i bonton – Ne tražite seks sa posadom na krstarenju – Travel Magazine

Ne tražite seks sa posadom na krstarenju

Ne tražite seks sa posadom na krstarenju

Putnici na krstarenjima su upozoreni da ne traže i ne očekuju seks sa posadom.

Krstarenja su odličan način da se istraži svet i da se opusti i odmori od svakodnevne rutine.

Previše opuštanja, međutim, može biti nezgodno, piše Express.

Kompanije koje organizuju krstarenja apeluju na putnike da paze na svoje aktivnosti dok su na brodu i da ne stupaju u intimne odnose sa posadom. To je strogo zabranenjo i može imati ozbiljne posledice kako po putnike koji mogu biti izbačeni sa broda tako i po zaposlene koji mogu da dobiju momentalni otkaz.

Primetno je da putnici u velikom broju love članove posade u nadi da će sa nekima uspeti da ostvare intimnije odnose. Da li se radi o fetišu prema uniformama ili seksu na brodu ili je sve samo posledica opuštene i napaljive atmosfere, nije toliko ni bitno uz činjenicu da to jednostavno nije prihvatljivo.

Nakon apela postoji dodatna bojazan da bi seksualni predatori među putnicima mogli dodatno da budu naloženi jer je poznato da je zabranjeno voće najslađe.

Prema pravilima ponašanja na brodu, intimni i drugi odnosi koji prelaze granicu profesionalnih su strogo zabranjeni. Posada je obučena da prema putnicima bude prijatna, druželjubiva i otvorena, ali to nikako ne znači zeleno svetlo za odlazak u krevet.

Putnici ne bi smeli ni da zalaze u određene prostorije na brodu koje su namenjene samo za posadu.

Sakupljanje čunjeva

Uprkos veoma strogim pravilima, kratke romanse se često dešavaju, tvrde bivši zaposleni na brodovima. Bivši stariji oficir na brodu Džej Hering je u svojoj knjizi Istina o krstarenjima (The Truth About Cruise Ship) pisao naširoko o seksualnim odnosima kako među posadom tako i između posade i putnika. On kaže da se seks na brodovima veoma često dešava u svim mogućnim relacijama i da se o tome, uprkos zabranama, često i priča.

Čak je toliko zastupljeno da se posada u svojim prostorijama šali na račun gostiju sa kojima su ranije imali seks. Za njih postoji i poseban brodski nadimak. Oni su „čunjevi“ (the cones). Neko tvrdi da je to zbog toga što svi putnici prilikom obavezne vežbe za slučaj opasnosti nose narandžaste prsluke pa izgledaju kao čunjevi na putu, a neko opet misli da je to zbog filma Coneheads iz 1993. u kome vanzemaljci jedu sve što im se nađe na putu. Ovde se radi i o jasnoj aluziji na seksualno proždiranje.

Članovi posade nisu nikakva nevinašca u ovoj priči. Oni su ti koji svesno ulaze u veze i odnose sa putnicima, a o tome posle pričaju u službenim odajama, udarajući recke i takmičeći se ko je „skupio više čunjeva“.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X