Običaji i bonton – Upoznajte se sa striktnim zakonima Dubaija – Travel Magazine

Upoznajte se sa striktnim zakonima Dubaija

Upoznajte se sa striktnim zakonima Dubaija

Dubai predstavlja jednu od trenutno najpopularnijih svetskih turističkih destinacija, koja kontinuirano ulaže u nove i kvalitetne sadržaje, atrakcije i aktivnosti za turiste.

Ipak, putnici koji kreću put Ujedinjenih Arapskih Emirata moraju biti svesni da su zakoni, običaji i tradicije koji vladaju u ovoj zemlji u mnogim pogledima različiti od naših, i da bi bilo dobro upoznati se sa njima pre polaska.

Već smo više puta pisali o tome da turisti treba da obrate pažnju na oblačenje, da su alkohol i fizičko pokazivanje bliskosti u javnosti zabranjeni, kao i o pravilima obedovanja tokom ramazanskog posta. Takođe, turisti koji planiraju da unose lekove u zemlju moraju prvo da provere da li im je to dozvoljeno i sa kojom dokumentacijom, jer je unošenje mnogih lekova zabranjeno. Možda niste znali, ali i bilo koja hrana koja sadrži seme maka u sebi je strogo zabranjena, pa zbog unošenja štrudle makovnjače možete završiti u zatvoru.

Ipak, retko kada se turistima skreće pažnja ne jedno važno pravilo koje važi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a čije kršenje vas takođe može uvaliti u nevolje i odvesti iza rešetaka. Zbog fotografisanja državnih institucija, vojnih objekata, sudova, palata i sl. protiv vas se može podići kriminalna optužnica, a slična je i situacija sa fotografisanjem aviona. Zbog naizgled nevinog selfija u najboljem slučaju ćete platiti 5.000 dirhama, a u najgorem vas mogu osuditi na kaznu zatvora od jednog do tri meseca. To ne znači da na odmoru u Dubaiju ne treba da se slikate, već da treba da obratite pažnju na znakove koji vas jasno upozorovaju da se ispred nekih objekata ne možete fotografisati. Ako pratite uputstva, svakako nećete pogrešiti.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *