Saveti – Ovde se putuje sa oprezom - 15 država koje imaju najstrože zakone – Travel Magazine

Ovde se putuje sa oprezom – 15 država koje imaju najstrože zakone

Ovde se putuje sa oprezom – 15 država koje imaju najstrože zakone

Japan

Iako je tehnološki najrazvijenija država to je ne čini najnaprednijom u kulturološkom smislu. Japanci imaju veoma stroge zakone koji se odnose na lekove, pa brojne pilule koje mi možemo da kupimo bez recepta su tamo ilegalne. Ako imate lek koji pijete pre putovanja morate da se uverite o tome da je on dozvoljen i u Japanu.

Iran

Iranci su poznati po svojoj ljubaznosti i gostoprimljivosti, ali su strogi po pitanju oblačenja. Dame, ako ne želite da privučete pažnju i hladne poglede na sebe, ne pokazuje kolena ili ramena, i nosite široku garderobu u kojoj vam se ne ocrtava figura.

Severna Koreja

Severnu Koreju možete da posetite isključivo sa turističkim vodičem, koji će da prati svaki vaš korak i da vodi računa o tome da ne uradite ništa protivzakonito. Ako niste spremni na to da se poklonite ispred svakog plakata Kim Džong Una onda bolje zaboravite na ovu destinaciju.

Dubai

Ovaj grad je sam po sebi veoma skupa destinacija, tako da definitvno ne možete da priuštite i kršenje zakona. Ukoliko na bilo koji način uvredite lokalnu kulturu, možete da dobijete kaznu koja će vas izaći više od povratne avionske karte.

Singapur

Ako ne poznajete zakone Singapura, dobijaćete kazne na svakih pet minuta. Zabranjeno je žvakanje žvaka i pušenje. Singapur izuzetno vodi računa o ekologiji, tako da pazite gde bacate koje smeće. Ni u kom slučaju nemojte da pretrčavate ulicu jer ćete biti kažnjeni.

Zimbabve

Predsednik ove afričke države, Emerson Mnagagva vrlo ozbiljno shvata svaku šalu na njegov račun. Za bilo kakvo nepoštovanje njegove ličnosti možete da završite u zatvoru. Ipak, ako želite da vidite Viktorijine vodopade moraćete da kročite u ovu zemlju.

Eritreja

Verovatno se nikada nećete naći u ovoj državi, tako da ne treba sa se plašite njenih striktnih zakona. Ipak, vredi napomenuti da je Eritreja veoma stroga po pitanju veroispovesti i jedine dozvoljene vere jesu hrišćanstvo i islam.

Gvineja

Nećete tugovati ako vam je fotoaparat ostao kog kuće. Gvineja ima komplikovane i nejasne zakone o tome šta sme, a šta ne sme da se fotografiše. Definitivno valja izbegavati bilo kakvo slikanje na aerodromima, posebno kada ulicom maršira vojska.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
64Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X