Saveti – Ovo su iznenađujuće pristupačne stvari u Japanu – Travel Magazine

Ovo su iznenađujuće pristupačne stvari u Japanu

Ovo su iznenađujuće pristupačne stvari u Japanu

Japan je zemlja za koju je poznato da ima visoki standard života. Baš zbog toga među turistima se često kaže kako je Japan samo pusta želja, jer je preskup za istraživanje. Iako je ovo delimično tačno, ne znači da je sve u Japanu skupo! U ovom članku ćemo pogledati neke stvari za koje smo utvrdili da su u Japanu jeftinije nego u većini zemalja!

Top 7 mesta Tokija
PROČITAJTE I…

Sedam razloga da posetite Tokio

1. Izakaya pabovi: najbolja opcija za ručak u Japanu

Izakaju možete pronaći gotovo bilo gde da pođete u Japanu. Izakaja je zapravo japanski naziv za male kafanice, neformalne restorančiće u kojima se poslužuje veliki izbor alkohola i male porcije različitih vrsta japanske hrane. Većina izakaja imaju vrlo prihvatljive cene, a širom Tokija postoji bezbroj poznatih lanaca izakaja. Torikizoku je poznat po posluživanju jela od piletine i ukusnih jakitorija. Isomaru Suisan je popularan zbog svežih morskih plodova, dok je Tsukada Nojo, poznat po vrhunskim jelima od piletine. A druga izakaja je Vatami, koja je poznata po tome što koristi organsko povrće proizvedeno na sopstvenim farmama. Sa toliko izakaja oko sebe, možda će biti teško odabrati šta ćete probati! Međutim, svakako preporučujemo da ih proverite dok ste na proputovanju kroz Japan, jer su jedinstveni, ukusni i što je najbolje od svega – pristupačni!

2. Sve što možete da popijete?!

U mnogim zemljama bifei i ponuda „sve što možete pojesti“ mogu biti uobičajene stvari koje se mogu videti u restoranima, ali retko gde ćete naći ponudu „sve što možete popiti“. To je potpuno nezamislivo! Međutim, u Japanu ne samo da je uobičajeno da vam ponude „sve što možeš“ (nomihodai), već je to možda i ekonomičniji izbor! Većina pića koštaće vas oko 450 do 600 jena po čaši, dok vas opcija „sve što možete popiti“ može koštati u proseku samo oko 1.500 do 2.000 jena.

Sve što možete da pijete obično važi za dva sata, što ga čini isplativijim od pukog uzimanja uobičajenih pića, u zavisnosti od osobe. Možete da odaberete bilo koje piće sa menija i uzmete još jedno od istog ili odaberete nešto drugo kada budete spremni za još! Takođe niste ograničeni samo na alkohol, jer su dostupna i bezalkoholna pića. Kod mnogih izakaja restorana postoji normalan meni za piće i meni koji se odnosi na opciju „sve što možete da popijete“. Obavezno proverite oba menija prilikom izbora!

3. Suši u Japanu je jeftin!

Suši je jelo koje je sigurni smo prva asocijacija na Japan! Iako postoje izuzetno skupi sushi restorani, postoje i vrlo razumni – posebno sushi restorani sa pokretnom trakom, koji se mogu naći na mnogim mestima u Japanu. Mnogi od ovih restorana nude tanjir od dva komada sušija od oko 100 jena. U ovim suši restoranima sa pokretnim trakama možete dobiti svež i jeftin suši naručivanjem na dodirnom ekranu. Neki vrlo popularni suši restorani sa pokretnim trakama koje možete pronaći širom zemlje su Sushiro, Kappa Sushi, Genki Sushi i Hama Sushi. Sve su to mahom porodični restorani koje svaki ljubitelj suši mora da poseti!

4. Manga stripovi su povoljni u Japanu!

Mnogi ljubitelji Japana vrlo su upoznati sa ovim stripovima! Japanska manga je prilično skupa u drugim zemljama zbog činjenice da su to prevedena dela. Međutim, u Japanu se često može naći manga strip, i to potpuno nov, za ispod 500 jena! Za one koji žele pronaći još jeftiniju mangu, prodavnice polovnih knjiga su pravo mesto za potragu! Jedna poznata poznata prodavnica polovnih knjiga je Book Off, koja prodaje polovne knjige dobrog kvaliteta po vrlo niskim cenama. Iako će ove knjige naravno biti na japanskom, mnogi obožavaoci određene serije će ih kupiti, tako da će moći da imaju originalnu stvar ili da nauče japanski!

5. Japanska fast-food hrana je jeftinija nego što biste pomislili!

Japanska hrana je ukusna i među najomiljenijim širom sveta! Međutim, ponekad može biti malo skupo ili teško pronaći lepo mesto za ručak i večeru. Zbog toga preporučujemo da pogledate neke japanske restorane brze hrane! Ovi japanski lanci brze hrane poput Yoshinoye, Sukiye i Matsuye obično su poznati po Gyūdonu ili posudama za govedinu.

Međutim, oni obično prodaju različite varijacije istog, kao i druga jela. U ove posude za govedinu možete dodati stvari poput luka, sirovog ili meko kuvanog jaja, kimchi-a, sira i još mnogo toga! Ove prodavnice obično nude i drugu hranu, kao što su kari, udon, tonkatsu, grilovano povrće i još mnogo toga!

6. Japanske robne marke u Japanu su jeftinije!

Ovo je slučno kao i sa mango stripovima. Japanske marke odeće su daleko mnogo jeftinije kada se kupuju u Japanu, nego drugde u svetu! Svratite u jeftinije prodavnice, kao što su Uniqlo ili GU, da biste ostvarili dodatne popuste. Ako ste zainteresovani za luksuzne brendove poput COMME des GARCON ili Yohji Yamamoto, njihove modele možete pronaći po nižoj ceni nego što biste to učinili van granica Japana. Za sve ljubitelje mode, otkrivanje nekih jedinstvenih japanskih brendova dok ste ovde biće vredno izdvojenog vremena!

Japanski toaleti
PROČITAJTE I…

Japanski toaleti – neobičan svet koji šokira strance nesvakidašnjim funkcijama

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
391Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *