Pakovanje – Još o pakovanju kofera – Travel Magazine

Još o pakovanju kofera

Još o pakovanju kofera

Pakovanje kofera, naročito ako je u pitanju dugo putovanje, može da bude komplikovano: ne želite da spakujete previše stvari koje ćete onda morati sve vreme da vučete sa sobom, ali nije zgodno ni da zbog štednje prostora u koferu ne ponesete neke bitne stvari. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da se što bolje pripremite za put:

1. Ukoliko idete u hotel, možete urolanu odeću da spakujete u vreće za vakumiranje. Rolanje odeće će smanjiti mogućnost gužvanja, a zahvaljujući vakumiranju moći ćete da ponesete višestruko više odeće. Kada se budete pakovali za povratak, zamolite hotelsko osoblje da vam usisivačem ponovo vakumira vreće sa odećom – i rešen problem. Obratite samo pažnju na dozvoljenu kilažu prtljaga ukoliko putujete avionom!

2. Investirajte u odeću za putovanje

Kada kupujete odeću, obratite pažnju na materijale od kojih je napravljena. Uvek je zgodno imati nekoliko košulja, haljina i pantalona od negužvajućih materijala. Ovo je naročito korisno ukoliko često idete na poslovna putovanja.

3. Košulja će se manje izgužvati, ukoliko urolan kaiš stavite u zakopčan okovratnik.

4. Da biste uštedeli na prostoru, smotuljke od složenih čarapa možete smestiti u cipele. Osim što ćete uštedeti na prostoru, ovo će pomoći cipelama da sačuvaju oblik.

6. Teške predmete, kao što su cipele spakujte na dno kofera, kako bi kofer bio dobro izbalansiran i kako vam tokom putovanja ne bi padao i pravio probleme.

7. Kozmetiku i slične artikle uvek smestite u duple kese, kako biste sprečili izlivanje po koferu. Zamislite samo kako izgleda torba u kojoj se izlila cela boca šampona – kao prava katastrofa. Zgodno je poneti i dodatne kese koje vam uvek za nešto zatrebaju – za prljavo rublje, kupljene suvenire, itd.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *