Pakovanje – Kako sačuvati elektronske uređaje tokom leta – Travel Magazine

Kako sačuvati elektronske uređaje tokom leta

Kako sačuvati elektronske uređaje tokom leta

Jedna objava kabinskog osoblja mnogima promakne, a tiče se vaših mobilnih telefona.

Osim što čujete upozorenje da telefone isključite ili stavite na flight mode, možete čuti i preporuku da pozovete kabinsko osoblje u pomoć ako vam telefon zapadne u složeni mehanizam avionskog sedišta.

Da ova situacija nije potencijalno opasna ne bi ni bilo objave kabinskog osoblja. Ne biste poverovali koliko često se dešavaju ovakvi incidenti, posebno u biznis klasi gde su sedišta sve komplikovanija i imaju više načina postavljanja. Telefon vam može ispasti iz džepa dok spavate ili ga možete slučajno oboriti sa naslona. Ako zapadne u mehanizam sedišta može da se polomi posebno ako biste krenuli da pomerate sedište na svoju ruku kako biste do njega došli. Povrede su takođe moguće, ako zavučete ruku na neko nezgodno mesto. Zato je najbolje da svoj telefon čuvate na sigurnom mestu u pregradi u sedištu ispred vas ili u pregradi za slušalice.

Ručni prtljag

Foto: Rudy and Peter Skitterians / Pixabay

U prtljagu koji nosite sa sobom u avion uvek treba da budu svi vaši elektronski uređaji. Nemojte ostavljati telefone, računare, tablete, kamere u prtljagu koji se predaje na šalteru. Rukovanje koferima je komplikovana procedura i mnogo radnika učestvuje u njoj, a često se koferi bacaju, naguravaju jedni preko drugih i gnječe. Ako imate nešto unutra lomljivo velike su šanse da će biti oštećeno. Takođe postoji i rizik od krađe.

Čvrste kutije

Foto: Niek Verlaan / Pixabay

Najbolje je da sve svoje elektronske uređaje zaštitite i nabavite čvrste kutije. Telefon obezbedite silikonskom maskom i ekran prekrijte specijalnom zaštitnom folijom. Laptop uvek držite u torbi za laptop. Izbavajte da ga ostavljate u običnim rančevima i torbama jer oni nisu prilagođeni da sačuvaju uređaj od oštećenja. Ako u torbama postoje kaiševi, koristite ih da učvrstite položaj računara kako se ne bi šetao.

Pregrada za prtljag

Foto: D. Nikolić

Torbu sa laptopom najbolje je držati ispod sedišta ispred vas, u pregradi iznad sedišta postoji veliki rizik od oštećenja. Tu pregradu koriste svi putnici, često je krcata torbama i kesama, a kabinsko osoblje mora da sve stvari pritiska kako bi zatvorili vrata. Tablet je najbolje izvaditi iz torbe i držati ga u pregradi na sedištu ispred vas.

Da li ste znali da je mobilni poželjniji saputnik od voljene osobe, a evo šta putnici misle u upotrebi telefona u avionu. Uskoro počinje test za putovanje sa digitalnim pasošem.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *