Pakovanje – Travel eksperti otkrivaju svoje tajne pakovanja – Travel Magazine

Travel eksperti otkrivaju svoje tajne pakovanja

Travel eksperti otkrivaju svoje tajne pakovanja

Za većinu putnika pakovanje pred put je posao koji se obično odlaže do poslednjeg trenutka, kada se sve često samo baca u torbu. Međutim, za travel blogere i turističke vodiče to je sastavni deo posla i nešto što su oni usavršili tokom godina. U nastavku slede neki saveti koje možete primeniti već prilikom prvog sledećeg putovanja…

Prepolovite

Prva stvar koju treba da uradite je da poređate svu odeću koju planirate da ponesete, a odmah zatim vratite u ormar polovinu stvari. Male su šanse da će vam biti potrebne tri majice tokom jednog dana, a verovatno ćete se zalepiti za jedan par sandala koje su vam najudobnije.

Investirajte u svoj ručni prtljag

Najbolji su ručni koferi sa jačom spoljašnjošću, koji imaju četiri točkića, a sada se mogu pronaći i oni sa ugrađenom baterijom koja se može koristiti za punjenje telefona ili nekog USB uređaja i do pet puta. Ovakvi koferi imaju i dosta unutrašnjih pregrada za lakše organizovanje stvari.

Vakum kese vas mogu spasiti

Svu odeću možete staviti u ove kese, zatvorite ih i urolajte. One mogu biti sjajna stvar za organizaciju garderobe.

Umesto velikih pakovanja kozmetike ponesite manja

Kupite kozmetiku u manjim pakovanjima koja su namenjena za putovanja i na ovaj način ćete uštedeti veliki prostor. Osim toga, zahvaljujući njihovoj veličini ponekad vas ovo može spasiti čekiranja prtljaga jer sve možete poneti u ručnom.

Koristite ZIP kese za bolju organizaciju

Pokušajte da spakujete slične predmete zajedno u ZIP kese i ovako ćete na sjajan način odvojiti kozmetiku, kablove i razne priključke koje nosite sa sobom. Ovako, kada vam nešto brzo zatreba, znaćete otprilike gde se nalazi, a da ne morate da otpakujete celu torbu.

Urolajte umesto savijanja

Mnogi travel eksperti se slažu da je najbolji način pakovanja rolanje, a ne savijanje stvari. Osim toga, čarape stavljajte u cipele kako biste maksimalno iskoristili prostor.

Nosite torbicu oko pojasa

Ovakve torbice možda više nisu toliko moderne, ali njihovu efikasnost niko ne može da ospori. Neverovatno je šta sve može da stane u njih, a malo je verovatno da će vam to računati kao ručni prtljag. U njih stavite najbitnije stvari i putna dokumenta koja će vam na taj način uvek biti pri ruci.

Još novih saveta pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *