Pakovanje – Večita dilema - spakovati se u sportski ranac ili kofer? – Travel Magazine

Večita dilema – spakovati se u sportski ranac ili kofer?

Večita dilema – spakovati se u sportski ranac ili kofer?

Različite vrste putovanja zahtevaju i različite pristupe pakovanju i nošenju stvari, pa je najčešća dilema putnika da li se pakovati u sportski ranac ili mali kofer.

U želji da vas posavetuje u vezi sa tipom prtljaga koji će vam najbolje poslužiti u određenoj situaciji, Pulse tim ih je uporedio. Da biste pravilno odabrali vrstu prtljaga, postavite sebi tri pitanja:

  1. Da li putujete avionom, kolima, vozom ili autobusom?
  2. Kakve su vremenske prilike tokom putovanja?
  3. Koji tip smeštaja ste odabrali?

U nastavku pročitajte kako odgovori na gorenavedena pitanja utiču na finalnu odluku o tome da li stvari treba spakovati u ranac i staviti na leđa, ili se odlučiti za komforniju varijantu malog kofera, koji možete vući pored sebe.

Ranac ili kofer, pitanje je sa kojim seputnici najčešće suočavaju

Ukoliko odaberete Pulse kofer:
Kratka poslovna putovanja koja od vas zahtevaju efikasnost i brzinu, a uz to i dozu elegancije, prava su asocijacija na modernog putnika kome je kofer prvi izbor. Točkići koji se okreću 360° pružaju maksimalnu fleksibilnost, bilo da ste na aerodromu, metro-stanici ili ste se odlučili za šetnju do hotela.

Koferi su idealni za kratka poslovna putovanja

Modernog putnika odlikuje konstantna nepredvidljivost promene odredišta, aerodroma i reda letenja. Kako biste bili sigurni da su vaše stvari bezbedne usled neplaniranih događaja, mi vam preporučujemo kofere koji su napravljeni od 100% nemačkog polikarbonata, sa aluminijumskom konstrukcijom. Ovakav model kofera je veoma fleksibilan, jer se pri udarcu ili padu vraća u prvobitni oblik. Dovoljno je samo pritisnuti materijal sa kontra strane i vaš kofer je spreman za nastavak putovanja.

Veoma bitna stavka je bezbednost stvari spakovanih u kofer. Ukoliko imate presedanja ili promene putovanja, uz TSA lock sistem, vaše stvari će ostati sačuvane iako putujete na različite destinacije. Zakoni se mogu razlikovati od zemlje do zemlje, ali TSA lock sistem zaštite je standardizovan način zaključavanja prtljaga i omogućava carinicima da nesmetano pregledaju stvari, bez oštećivanja kofera. Nakon što smislite šifru, jednostavno postavite rajsferšluse u odgovarajući položaj na TSA bravi i vaš prtljag je zaključan, a vi više ne morate da brinete o mogućem gubitku ključeva, lomljenju bravica ili rezanju materijala.

Ukoliko odaberete Pulse sportski ranac:
Za kratka vikend putovanja puna avantura – kofer je isuviše komforna varijanta. U ovom slučaju bolji izbor je sportski ranac sa pregradama, u kome možete razvrstati stvari. Nekada nošenje kofera nije zgodno, pogotovo ako ga vučete po kaldrmi, zemlji ili bilo kakvoj vrsti neravnog terena, pa je udoban ranac pravo rešenje. Kod odabira ranca bitno je voditi računa od prozračnosti i otpornosti materijala, kao i o udobnosti naramenica.

Ranac je idealan za kratka vikend putovanja

Na putovanjima koja uključuju boravak u prirodi, ranac predstavlja naročito dobar izbor. Vodoodbojnost je karakteristika koju poseduje svaki Pulse ranac, napravljen od materijala čiji završni sloj ne upija vodu, tako da možete biti sigurni da će vam stvari ostati suve, čak i kada usred šetnje počne pljusak.

Naravno, bilo da obilazite svetske metropole ili prirodna bogatstva, pri kupovini ranca posebnu pažnju treba da obratite na udobnost i lakoću nošenja. Modeli sportskih rančeva koji imaju podesive ojačane naramenice, prilagođene za celodnevno nošenje, od velike su pomoći kada je u pitanju odabir prtljaga. Veoma je bitno napomenuti da posebno dizajnirane naramenice prenose težinu ravnomerno po telu, a vazdušasta pena na leđima omogućava cirkulaciju vazduha, pa će vaše putovanje proći bez negativnih posledica. Dodatni džepovi i pregrade zgodni su za organizaciju i razvrstavanje stvari u prtljagu.

Pri izradi Pulse rančeva, imali smo na umu sve ove stavke, pa tako u našoj ponudi možete naći rančeve sa dodacima kao što su: više odeljaka, posebne pregrade za laptop, dodaci za muzičke konektore, kabanice i organizeri za sitnice. Osim što su funkcionalni, svi Pulse rančevi pravljeni su od najkvalitetnijih materijala kako bi bili izdržljivi i sa što dužim vekom trajanja.

Da li ste razmišljali o odabiru odgovarajućeg prtljaga za svoje naredno putovanje? Šta vama više odgovara – kofer ili ranac, i zašto? Pišite nam u komentarima, stalo nam je do vašeg mišljenja.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares

Author: Pulse | PR tekst

Podelite ovaj članak...

1 komentar

  1. Kakva vam je to gramatika, spakovati se u kofer? Valjda Spakovati stvari u kofer, ranac? Ovako ispada da cete sebe, svoje telo, da spakujete ;-)~

    Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *