Pakovanje – Vino kao suvenir sa putovanja – Travel Magazine

Vino kao suvenir sa putovanja

Vino kao suvenir sa putovanja

Zamislite povratak sa savršenog odmora. Stigli ste kući i otvarate kofer, a flaša vina koje ste poneli kao suvenir se razbila prilikom transporta.

Ne samo da ste ostali bez veoma originalnog suvenira, već vam je i garderoba uništena.

Kako biste izbegli ovakve neprijatnosti, možete da kupite lokalno vino prilikom odlaska, na samom aerodromu u duty free prodavnici, gde će vam ga zapakovati tako da možete da ga unesete u kabinu, ali ćete morati da pazite na tu bocu sve vreme i pritom ćete je višestruko preplatiti na samom aerodromu.

Boca domaćeg vina ili nekog drugog pića tipičnog za destinaciju koju ste posetili je sjajan suvenir. Iako i u našim marketima danas možete da kupite vina iz celog sveta, ipak je najlepše kada sa sopstvenog putovanja donesete baš ono koje želite.

Vina iz takozvanog Novog sveta su sve popularnija i po kvalitetu čak prevazilaze i vina iz tradicionalnih regiona Francuske, Italije i Španije. Ako putujete u Čile, koji je poznat po vinima, preporučujemo vam da kući ponesete vino od sorte karmener. To je tipična čileanska sorta crvenog grožđa, koja se ne gaji nigde drugde na svetu, a i vina od ove sorte se mogu naći samo u najboljim radnjama. Iz Argentine je dobro poneti malbek, iz Australije ili Južne Afrike sirah.

Da biste ova vina uspešno dopremili do svoje trpeze i poslužili gostima dok im prepričavate dogodovštine sa putovanja, potrebno je da preduzmete neophodne mere opreza prilikom pakovanja. Nedavno se na tržištu pojavio neobičan proizvod koji će vam pomoći u tome – specijalna kesa na naduvavanje za pakovanje boca vina i drugog pića. Ove kese se za sada mogu kupiti preko interneta. Kese su zgodne za nošenje kad su prazne, a kada se naduvaju predstavljaju sigurnu sredinu za svaku bocu. Ovako spakovano piće biće bezbedno u vašem koferu.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *