Planiranje putovanja – 10 razloga da posetite Egipat – Travel Magazine

10 razloga da posetite Egipat

10 razloga da posetite Egipat

Egipat je zemlja koja svojim posetiocima nudi veliki izbor mogućnosti za odličan odmor, kao i unikatna iskustva. Iz Turističke organizacije Egipta vas pozivaju da posetite Egipat, a posebno popularne destinacije za odmor, kao što su Hurgada i Marsa Alam i navode 10 razloga da posetite Egipat…

 1. I ako se Egipat nalazi na afričkom kontinentu, do njega se zapravo stiže veoma lako avionom, a let ne traje dugo. Primera radi, direktni let do Hurgade iz našeg regiona traje samo oko 3,5 sata.
 2. Ukoliko vam je potrebne viza za Egipat, možete je pribaviti direktno preko vaše turističke agencije ili na samom aerodromu nakon sletanja.
 3. Aerodrom koji pokriva Hurgadu i Marsa Alam je idealno lociran, tako da ćete biti na recepciji vašeg hotela u roku od oko sat vremena nakon sletanja.
 4. Svakako, jedna od glavnih prednosti jeste stabilnost vremenskih prilika. U zimskom periodu, temperatura ne pada ispod 22 stepena. Temperatura vode, takođe, ne pada ispod 20 stepeni. A tokom letnjih meseci, prosečna temperatura je oko 35 stepeni, a temperatura vode oko 26 stepeni.

  family-on-safari

 5. Trenutno, svi risorti u Hurgadi i Marsa Alamu nude „all inclusive“ uslugu.
 6. Lokalna kuhinja zadovoljiće sve ukuse. Ljubitelji mesa, ali i vegetarijanci, imaće veliki izbor mogućnosti.
 7. Lokalne plaže koje pripadaju risortima, pružaju ležaljke, suncobrane i peškire – besplatno.
 8. Nakon celodnevnog sunčanja i kupanja, sledi šoping, po kojem je Egipat poznat. Hotelski shuttle busevi će vas prevesti do obližnjih bazara gde možete kupiti najraznovrsnije unikatne proizvode po veoma povoljnim cenama.
 9. U Egiptu možete plaćati u dolarima ili eurima skoro svuda, tako da ne morate da brinete o menjačnicama i kursu. Preporučujemo da kod sebe uvek imate sitan metalni novac, recimo više kovanica od po 1 euro ili 1 dolara, jer su napojnice u Egiptu stvar lokalne kulture, ali i zbog manjih kupovina.

  yacht-top-view

 10. Ekskurzije koje polaze iz odmarališta su nezaobilazne. Možete posetiti kompleks piramida u Gizi, Egipatski muzej u Kairu i ostale muzeje, Dolinu kraljeva, Karnak, Luksor i druge hramove… Dovoljno je da se prijavite u vašoj agenciji za neku od brojnih ekskurzija koje su u ponudi.
Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *