– Da li putovanje može biti lek za krizu srednjih godina – Travel Magazine

Da li putovanje može biti lek za krizu srednjih godina

Da li putovanje može biti lek za krizu srednjih godina

Kada smo mladi putovanja nas menjaju, oblikuju našu ličnost.

Da li isto mogu da utiču i na nas jednom kada ostarimo i možda zapadnemo u krizu srednjih godina?

Početkom prošlog veka, sredina prosečnog životnog doba je bila u 25 godini, a danas se srednjim dobom može smatrati sve od 35 do 75 godina.

Čip Koneli, za Travel + Leisure priča o svom iskustvu sa tranzicionim periodom koji se obično zove „kriza srednjih godina“. On je počeo da radi u hotelskom lancu Joie de Vivre kada je imao 26. godina, a sa 52 godine je dobio posao savetnika u kompaniji Airbnb. Morao je da se navikne na novo radno okruženje u kome se nalaze znatno mlađe kolege. Iz ovog svog iskustva Koneli je osnovao Modern Elder akademiju, školu za moderne starce.

Akademija je smeštena u Meksiku. Ona uči one koji se nalaze u srednjem životnom dobu kako da se prilagode savremenom svetu i kako da usvajaju nova i znatno drugačija radna okruženja u isto vreme ohrabrujući polaznike da se okrenu samospoznaji u prelepom i živopisnom meksičkom ambijentu.

Koneli smatra da su putovanja najbolji lek za krizu srednjih godina. On kaže da bi putovanja trebalo prepisivati onima koji su pogođeni ovom krizom kao što doktori bolesnicima prepisuju recept za lekove.

Oni koji kriziraju bi trebalo da biraju destinacije na kojima mogu da nauče nešto novo, da upoznaju novi ljude i gde se mogu okrenuti i sebi. Bilo da se odluče za boravak u surferskom kampu ili odlaze da uživaju u cvetanju japanske trešnje u Japanu, njihovo putovanje uvek treba da bude jedinstveno iskustvo, koje će prilagoditi sebi.

Lečenje krize srednjih godina u ovoj neobičnoj akademiji košta 5000 dolara za jednonedeljni boravak na bazi punog pansiona uz uključene sve aktivnosti i transfer sa aerodroma.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *