Planiranje putovanja – Kako do bolje sobe u hotelu bez doplate – Travel Magazine

Kako do bolje sobe u hotelu bez doplate

Kako do bolje sobe u hotelu bez doplate

Često se piše o mogućnostima za poboljšanje uslova na letu, o načinima za prebacivanje u višu klasu, ali šta je sa mogućnošću dobijanja bolje hotelske sobe po ceni standardne?

Iako su besplatni šampanjac i veći prostor za noge sjajna stvar, vaša hotelska soba je mesto gde, ipak, svake noći dolazite da se odmorite i naspavate. Kako se prebaciti iz standardne sobe, koju ste platili, u neku bolju ili eventualno u apartman? Kako od sobe sa manjim bračnim krevetom do king size kreveta sa pogledom na grad?

Prema ekspertima za putovanja brojnih sajtova koji se bave rezervisanjem smeštaja, trik nije u tome da se pretvarate da ste na medenom mesecu ili da pokušavate da očarate osobu na recepciji, već jednostavno da kasno uđete u svoju sobu. Razlog je taj što se tada može desiti da su sve standardne sobe već popunjene, što znači da vas moraju smestiti u neku od dostupnih, ali skupljih soba.

Istu stvar ističu i insajderi iz hotelske industrije i navode da jedino ako kasno dođete, postoji šansa da je u hotelu nestalo standardnih soba. Treba imati na umu da je to generalno kategorija u kojoj većina putnika rezerviše svoj smeštaj, tako da bi upravo u večernjim satima mogla biti u igri viša kategorija soba. Osim toga, i hoteli često rezervišu veći broj soba od svojih kapaciteta, računajući da se svi gosti neće pojaviti. Dakle, sledeći put kada rezervišete hotelsku sobu, iskušajte sreću i isprobajte ovo u praksi.

Pročitajte još kako možete da izbegnete besmislene hotelske troškove, kako da više ne zaboravljate stvari u hotelskoj sobi, a evo kako možete proveriti da li vam je soba čista

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X