Planiranje putovanja – Koliko unapred kupiti kartu da biste dobili najnižu cenu – Travel Magazine

Koliko unapred kupiti kartu da biste dobili najnižu cenu

Koliko unapred kupiti kartu da biste dobili najnižu cenu

Kada se trudite da uštedite prilikom planiranja putovanja, svaki dinar se računa.

Iako sama cena avionske karte može biti značajna stavka vašeg plana, ne dozvolite da vas to spreči da otputujete negde gde želite. Džef Kli, izvršni direktor CheapAir-a, američke online turističke agencije, navodi da postoje načini kako da dođete do najpovoljnije karte za određenu destinaciju.

Najvažnije pravilo je prilično očigledno, a to je da ne čekate do poslednjeg trenutka, jer se izuzetno retko dešava, kada su avio karte u pitanju, da se čekanje isplati i da ćete doći do bolje cene na taj način. Ali, takođe, pazite i da ne kupite kartu prerano. Ponekad je teško pronaći najpovoljnije vreme za rezervaciju i kupovinu, ali srećom iz pomenute turističke agencije su se malo bavili matematikom i učinili su određivanje pravog momenta malo lakšim. Analitičari podataka iz CheapAir-a istražili su preko 917 miliona tarifa kako bi odredili koji je to dan kada je cena avio karte najniža.

Iako cene, uglavnom, ostaju iste između 320. i 106. dana pre puta, počinju da padaju 105. dana. Sigurno ćete biti u iskušenju da rezervišete upravo u ovom trenutku kada su cene pale, ali po njima, treba sačekati još malo. Uštedećete još više novca ako rezervišete kartu tačno 70 dana pred put. Prema CheapAir-u, pomoću ovog trika možete da uštedite neverovatnih 48% od cene karte. Nakon tog datuma cene avionskih karata će ponovo početi da rastu. I ukoliko želite najnižu cenu, nemojte ni razmišljati o rezervaciji kada ostane manje od 20 dana do puta.

Pročitajte još da li je konačno utvrđeno kada su avio karte najjeftinije, koje skupe greške pravimo prilikom kupovine karata, ali i da li smete da objavite sliku svoje bording karte na društvenim mrežama.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X