Planiranje putovanja – Najbolje destinacije za ženska solo putovanja – Travel Magazine

Najbolje destinacije za ženska solo putovanja

Najbolje destinacije za ženska solo putovanja

Porast popularnosti solo putovanja je trend koji poslednjih godina dominira u travel industriji.

Ona postaju sve popularnija i među ženama, koje su se tradicionalno, iz bezbednosnih razloga, ali i zbog društvenih predrasuda, ređe odlučivale na samostalna putovanja od muškaraca. Vremena se menjaju, predrasude se ruše, a sve više žena se odlučuje na ovaj vid putovanja. Google Trends beleži da je interesovanje za ženska solo putovanja skočilo za 131%, sa 100 miliona pretraga u 2018.

Ali ne radi se samo o pretragama i planiranju. British Airways je nedavno objavio rezultate svog istraživanja, prema kome je 50% žena u svetu već nekuda samostalno putovalo, a 75% planira da to uradi i u narednih nekoliko godina, izveštava Lonely Planet.

Online platforma za razmenu moneta među putnicima, WeSwap, izvršila je anketu među više od 2.000 svojih korisnika kako bi otkrila koje zemlje, od svih u kojim su boravili, su najbolje za solo putovanja, po bezbednosti i ukupnom kvalitetu iskustva. istraživanje je utvrdilo i da 56% žena smatra da je odlazak na putovanje od esencijalne važnosti, a čak 34% je prijavilo da je odlazak na putovanje glavna motivacija za štednju novca.

Prema istaživanju WeSwap-a, ovo je trenutno šest najboljih destinacija za ženska solo putovanja:

  1. Finska je trenutno „najsrećnija“ zemlja na svetu, što svakako ostavlja utisak i na posetioce. Takođe se smatra jednom od najbezbednijih destinacija za solo putovanja.
  2. Novi Zeland, sa svojim bajkovitim pejzažima i opuštenom atmosferom, predstavlja popularan izbor za solo putovanja.
  3. Urugvaj se na trećoj poziciji našao prvenstveno zbog najniže stope kriminala od svih zemalja u Južnoj Americi.
  4. Japan je veoma bezbedna zemlja, sa brojnim atrakcijama i neverovatnom gastronomskom ponudom.
  5. Amsterdam se smatra jednim od najboljih gradova za zabavu, ali uprkos tome, Holandija je jedna od najbezbednijih zemalja sveta.
  6. Kanada je poznata po gostoprimljivim i druželjubivim lokalcima i netaknutim prirodnom lepotama. Idealna kombinacija za putovanje.

Na vrhu liste prethodnog istraživanja, objavljenog krajem 2018. godine, bio je Japan, a za njim su sledile Francuska i Španija.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
20Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *