Planiranje putovanja – Putevi Nemačke – Travel Magazine

Putevi Nemačke

Putevi Nemačke

Izleti su idealna mogućnost da Nemačku upoznate autom, motociklom ili biciklom. Na raspolaganju imate više od 150 različitih ruta, a svaka od njih predstavlja regione Nemačke kroz drugu tematiku.

Put careva i kraljeva – istorijsko putovanje

Wangen/Allgäu ©DZT, Fesseler Ernst

Ne postoji bolje ime koje bi odgovaralo ovom živopisnom putu u Istočnoj Bavarskoj. Krećući se duž Dunava do gradova Pasau i Regensburg u Nemačkoj preko Linca i Beča u Austriji do Budimpešte u Mađarskoj, ova ruta ide stopama careva i kraljeva. Prirodne znamenitosti od kojih zastaje dah i veličanstvene opatije, plemićke kuće bogosluženja, srednjevekovni dvorci, impresivne palate i kraljevske rezidencije nižu se duž reke Dunav poput niza bisera.

Vinski put – simfonija grožđa

DZT Foto-Design Ernst Wrba

Rimljani su krivi jer su upravo oni doneli vino u Palatinat. Ruta duga 85 km prolazi kroz Palatinat od nemačkih vinskih vrata na francuskoj granici u okrugu Švajgen-Rehtenbah do Bokenhajma na severu Nemačke od 1935. godine.

Put piva i dvoraca – kultura i kuhinja u Bavarskoj i Tiringiji

Berliner Kindl © Merten, Hans Peter

Dobrodošli u zemlju piva. Dobro obeležen Put piva i dvoraca proteže se dužinom od 500 km duž puta B85 od istočnog Bavarskog „Grada tri reke“ Pasau do Bad Frankenhausena u Tiringiji na južnoj padini planine Kifhauser. Ruta obećava dosta prijatnih, društvenih mesta za piće, umetnost, kulturu, prirodu i dobru hranu, uzbudljivu mešavinu aktivnosti koje kombinuju zabavu i istoriju.

Put jabukovog vina

Put jabukovog vina, dug oko 150 km, jednostavno vrvi od života. Obeležena maršuta prolazi kroz šarene voćnjake iz Valerfangerna kroz Sar-Mozel-Gau do Konca, gde se sve vrti oko jabuka. Ova ruta ima ponešto za svakog! Ne samo da je pogodna za ljubitelje šetnji i bicikala, već je, takođe, i odličan put za izlete kolima kao i obilaske motociklima.

Neuschwanstein © DZT, Cowin Andrew

Put dvoraca – romantična staza dvoraca

Naziv ove rute govori sam za sebe: zamak za zamkom i beskrajan niz romantičnih srednjevekovnih gradova nanizanih duž ove označene rute koja se prostire duž skoro 1.200 kilometara od šahovskog grada Manhajma, gde se reka Nekar susreće sa Rajnom do Zlatnog grada Praga. Put dvoraca se proteže pravcem istok-zapad u Nemačkoj.

Romantični put – ime obećava

Romantični put vas vodi na putovanje od oko 400 km od Virzberga do Fisena. Svako ko krene ovom rutom biće nagrađen bogatstvima poput veličanstvenih dvoraca, sjajnih palata i romantičnih srednjevekovnih kuća, koje se smenjuju neverovatnom brzinom. Ovaj put opravdava svoje ime i kada putujete biciklom ili pešice.

Put legendi i tajni

 

Reichsburg © DZT, Merten Hans Peter

Romanska ruta duga 1.200 km formira osmicu sa severnom i južnom petljom. Sa Magdeburgom kao svojim centrom, ona sledi korake otonskih careva kroz Saksoniju-Anhalt i nudi obilje romanske arhitekture. Otkrijte regiju kulturnih i prirodnih blaga, kapiju srednjeg veka kada su vladali carevi i kraljevi.

Put bajki – ponekad se bajke ostvaruju

Dobrodošli u zemlju vila i prinčeva, Uspavane lepotice, Snežane, Crvenkape i Pepeljuge. Pustite da vas Put bajki dug 600 km odvede u magični svet Braće Grim, od njihovog rodnog mesta u Hanau do Bremena.

Nemački Put igračaka – samo želim da se igram

Marksburg © DZT ,Cowin Andrew

Nemački Put igračaka je ruta duga približno 300 km koja ide od grada Nirnberga u srcu Frankonije do Erfurta, tirinške prestonice, a koja spaja neobično prijatne teme i bogatu tradiciju. Krenite sa decom na putovanje njihovih snova i upoznajte nove prijatelje na putu. Svaki dan je nova avantura – dođite i pridružite se zabavi!

Put dragog kamenja – visoko karatna tura do svetlucavog kamenja

Nemački Put dragog kamenja je pravo otkriće jedinstvenog i zadivljujućeg bogatstva u prelepom planinskom pejzažu Hunsrik Naea koji okružuje grad dragog kamenja Idar-Oberštajn. Ruta je podeljena na dva kruga dužine oko 50 km koja povezuju regionalna mesta vezana za industriju dragog kamenja.

Husum/Nordfriesland© Tourismus und Stadtmarketing Husum GmbH, Franke Oliver

Put časovnika – Istorija časovnika iz Švarcvalda

Da li želite da saznate više o tome kako se meri vreme? Onda je ovo put za vas! Na kružnom Putu časovnika dužine oko 320 km, koji kreće od Vilingen-Šveningena iz Triberga – St. Peter – Jezero Titize, a zatim nazad do Vilingen-Šveningena, uživaćete u očaravajućoj prirodi i saznaćete više o istoriji vremena, njegovim čuvarima i šta će se nalaziti u prodavnicama u budućnosti.

Evropski put istorijskih pozorišta – istorija u svom najlepšem obliku

Protežući se dužinom oko 1.900 km od Putbusa na baltičkom ostrvu Rigen kroz Potsdam, Gotu i Švecingen do Bajeruta, Evropski put istorijskih pozorišta nudi prikaz pozorišnog sveta 18. i 19. veka. Možete se koncentrisati na manje delove rute ili jednostavno posetiti pozorište koje se nalazi najbliže vama.

Fudbalski put

Sassnitz/Insel Rügen © Colorvision Uthoff, Hans R

Fudbal je izuzetno važna karakteristika života Severne Rajne-Vestfalije od davnina, a stadioni su mesta obožavanja legije navijača. Fudbalska ruta u dužini od oko 800 km može se preći automobilom ili biciklom i prolazi kroz fudbalsku Meku Severne Rajne-Vestfalije, koja ide od Ahena do Bilefelda, a okuplja terene od velikog nacionalnog i međunarodnog fudbalskog značaja.

Barokni put Gornje Švabije – u nebeskom svetu baroka

Schloss Lichtenstein © DZT, Photographie Pollak Jürgen

Na ovoj ruti možete se diviti veličanstvenom baroku i uživati u pejzažu kao iz knjiga. Jedinstvena kultura i prirodni pejzaž se spajaju na približno 500 km dugačkom Baroknom putu Gornje Švabije koji ide od Ulma na Dunavu do Fridrihshafena na Bodenskom jezeru.

Put nemačkog jezika – jezik ne spaja samo ljude

Jezik povezuje mesta, kao i ljude i bogato jezičko blago samo čeka da bude otkriveno duž ove rute. Put povezuje lokacije u Tiringiji, Saksoniji-Anhaltu i Saksoniji, koje su bile značajne u istoriji nemačkog jezika i nemačke književnosti.

Više informacija možete saznati na sajtu Turističke organizacije Nemačke: http://www.germany.travel/rs/index.html

Podelite ovaj članak...
3Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *