Planiranje putovanja – Ronjenje u Crvenom moru – Travel Magazine

Ronjenje u Crvenom moru

Ronjenje u Crvenom moru

Dozvolite da samo na trenutak u vaš život uđe kolorit i raznolikost Crvenog mora. Lepotu ronjenja možete doživeti sa instruktorom i nije bitno da li ste početnik ili profesionalac. Zato se uputite u neko egipatsko odmaralište, do koga vas mogu odvesti brojne turističke agencije…

Hurgada

Najpopularnije mesto za ronjenje je „CARELESS REEF“, gde se mogu videti ajkule čekićare, zlatne ribice, tune i barakude. Ovde se uglavnom mogu naći i jegulje koje dominiraju celom oblašću. Za zahtevnije turiste treba spomenuti ronjenje koje je na granici između rekreativnog i tehničkog ronjenja, a odnosi se na olupinu „ROSALI MOLLER“. Da biste ovde ronili, neophodno je da imate pravu, tehničku opremu za ronjenje koju možete pronaći u lokalnom ronilačkom centru.

Više informacija pogledajte na turističkoj internet stranici ETA-e (Egipatske turističke organizacije) – www.egypt.travel

Marsa Alam

Ovo je još jedna popularna destinacija za ronjenje. Pomenuta lokacija nudi zdrave koralne grebene, bogat podvodni svet i brojna mesta prepuna dugonga, delfina i drugih morskih životinja. Ova oblast je veoma atraktivna za ronioce, uglavnom jer se u oblastima MARSA SHAGRA i MARSA NAKARI može roniti oko okolnih grebena bez vodiča svakog dana od 6 sati ujutru do pola 9 uveče. Ronjenje je moguće i tokom noći ali uz pomoć lokalnih ronilaca.

Prema rečima Mohameda Desoukija, direktora Turističke organizacije Egipta iz Praga, lokacija u blizini ekvatorijalne zone je predodredila odmaralište Marsa Alam kao najpopularnije mesto, uglavnom zbog svoje tropske klime i izuzetno bogate faune i flore. Nenadmašna prednost ovog živopisnog odmarališta su očuvani koralni grebeni, čisto more i olupine, do kojih je dozvoljeno roniti. Lokalni ronilački centri nude i mogućnost sticanja sertifikata za ronjenje. Časovi uključuju upoznavanje sa ronjenjem, ponjenje za početnike ali i za profesionalce, tako da ovo mogu da pokušaju svi.

Profesionalni ronioci se mogu uputiti brodićem do koralnog grebena SATAYH. Osim šarenih ribica i korala, ovde turisti mogu uživati i u delfinima. Deo izleta je i snorkling i ronjenje u zalivu Dolphin Bay. Iskusniji ronioci mogu posetiti, na primer, BROTHERS ISLAND. Ovo ostrvo je jedno od najlepših mesta za ronjenje, uglavnom zahvaljujući bezbrojnim vrstama riba i grabljivica. Takođe, možete roniti i u Hurgadi. Jednodnevni izlet sa instruktorom i dva zarona koštaju približno 50 eura za početnike. U podvodnom svetu možete uživati, a da i ne pokvasite glavu u moru. Tu je podmornica SINBAD koja nudi apsolutno nezaboravno iskustvo. Još jedna opcija je BLUE AQUARIUM, brod sa najvećim staklenim dnom u Egiptu.

Još novih saveta pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *