Saveti – Escape - vaša inspiracija za nova putovanja – Travel Magazine

Escape – vaša inspiracija za nova putovanja

Escape – vaša inspiracija za nova putovanja

Najčešće je izbor mesta za odmor destinacija koju posebno želimo da posetimo. Ali nekada nam je dovoljno i samo da odemo tamo negde gde je “toplo” ili “jeftino” i otvoreni smo za različite opcije.

U tom slučaju, Escape je sajt koji vam može pomoći sa malo inspiracije.

Kako radi Escape?

Na ovoj internet stranici najpre unesite polaznu destinaciju, kao i kada želite da putujete. Nakon toga, videćete cene za različite destinacije širom sveta do kojih možete otići za tražene datume putovanja. Biće prikazane najniže cene za svaki kontinent. Onda možete detaljnije pogledati cene po gradovima unutar jednog kontinenta. Pored cena, ovaj sajt, takođe, može filtrirati rezultate i prema drugim kriterijumima. Tako, na primer, putovanje možete birati prema vrsti vize koja će vam biti potrebna za putovanje do određene zemlje. Možete birati prema tome koliko je neka destinacija popularna ili bezbedna. Možete se odlučiti i za destinacije koje imaju najzanimljivije sadržaje, ili one sa prognoziranim najlepšim vremenom tokom datuma putovanja.

Filteri

Na primer, ako biste voleli negde da otputujete u januaru iz Beograda na nedelju dana (npr. od 20. do 27. januara) pretraga će pokazati da do Afrike (Maroka) možete da odete za nepunih 13.000 dinara. Do Severne Amerike (Njujorka) kartu ćete platiti 44.000 dinara, a do Dubaija 33.000 dinara. Rezultati su predstavljeni na mapi koja je u početku umanjena kako bi vam pružila pregled mogućnosti na svim kontinentima. Možete da je uvećate kada želite detaljnije da vidite destinacije unutar jednog kontinenta.

Ako vas više zanima kakvo će biti vreme na destinaciji nego cena, možete u filterima odrediti određeni temperaturni opseg koji vam odgovara. Takođe, možete izabrati opciju koja će vam pokazati da li postoji verovatnoća da će biti snega ili kiše na vašem putovanju. U slučajevima kada tačno znate gde želite da odete, ova internet stranica će vam biti manje od koristi. Ali ako ste još u ranoj fazi planiranja svog sledećeg odmora, ovo može biti sjajno mesto za početak planiranja.

Kada je planiranje putovanja u pitanju, pročitajte još i koje su najbolje destinacije za svako godišnje doba, kako da saznate do kojih sve destinacija imate direktne letove, a evo i kako da napravite dobar itinerer.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X