Planiranje putovanja – Šta deci najbolje drži pažnju tokom leta? – Travel Magazine

Šta deci najbolje drži pažnju tokom leta?

Šta deci najbolje drži pažnju tokom leta?

Putovanje avionom sa malom decom može da bude veoma stresno. Svaki roditelj se plaši da će baš njegovo dete biti ono na koje će ostali putnici ljutito upirati prstom zato što plače, vrišti ili šutira sedište ispred sebe.

Nedavno sprovedeno istraživanje među britanskim roditeljima pokazalo je da čak jedna trećina njih ne bi nikako povela svoje malo dete na let duži od tri sata, upravo zbog straha od anksioznog ponašanja.

Međutim, sudeći prema rezultatima istog istraživanja, postoji nešto što će preduprediti nevolje sa malom decom. Bolje nego da dete zabavite iPad-om ili filmovima je da se pripremite za put i sa sobom na let ponesete svesku, olovke i bojice.

Čak 57 posto svih ispitanih roditelja je na let nosilo pribor za pisanje i crtanje, čiji cilj je bio odvlačenje pažnje deci. Sa druge strane, 27 posto roditelja se odlučilo za elekstronske uređaje sa zabavnim sadržajima, a deset posto za slatkiše. Roditelji tvrde da je razlog za nošenje bojica taj što one deci nikada ne dosade, posebno kada se radi o mališanima mlađim od pet godina. Dečji psiholog, Ričard Danijel Kurtis je za Dejli Mejl rekao da elektronski uređaji mogu efikasno da zaokupe dečju pažnju ali samo na kraći vremenski period dok, sa druge strane, bojice i prazan papir pružaju neograničene mogućnosti, tvrdi on.

Roditelji koji se plaše da na put krenu sa svojom decom bi trebalo da znaju da putovanja na decu deluju pozitivno. Jedno drugo nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da su deca koja često putuju bolja u školi.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X