Planiranje putovanja – Za bezbrižan odmor - putno osiguranje i pomoć na putu – Travel Magazine

Za bezbrižan odmor – putno osiguranje i pomoć na putu

Za bezbrižan odmor – putno osiguranje i pomoć na putu

Ukoliko se spremate za odlazak na putovanje u inostranstvo, a još niste uplatili polisu putnog osiguranja i razmišljate da li i koliko vam je ona zaista neophodna, savetujemo da bez odlaganja to uradite.

Troškovi najjednostavnijih zdravstvenih usluga u inostranstvu mogu da dosegnu i nekoliko stotina evra – pregled u Grčkoj u proseku staje 250, a u obližnjoj Turskoj i do 600 evra. U slučaju ozbiljnije iznenadne bolesti ili povrede koja zahteva boravak u bolnici, taj iznos može da dođe i do 400 u Grčkoj, odnosno vrtoglavih 2.000 evra dnevno u Turskoj!

Naspram troškova lečenja, putno osiguranje čini se kao zanemarljiva investicija za koju je, u proseku, po danu boravka u inostranstvu potrebno izdvojiti svega jedan evro. Jednom kupljena polisa obezbeđuje pokriće troškova neophodnog lekarskog tretmana tokom celog odmora.

Putno osiguranje, posebno dobija na značaju kada imamo u vidu porodična letovanja i zimovanja, ali je preporučljiva i značajna stavka i za službena putovanja. Bilo da nameravate da se otisnete u avanturu sa svojim voljenima ili vas čekaju važne poslovne obaveze, polisa će vam na putovanju obezbediti pomoć u svakom trenutku.

Putno osiguranje – zdravstvena nega, ali i zaštita od krađe prtljaga i dokumenata

U UNIQA osiguranju za 10 dana boravka u Evropi, za standardni paket potrebno je izdvojiti nešto manje od 1.300 dinara za individualno osiguranje, pri čemu je u slučaju bolesti ili nezgode pokriven trošak do 30.000 evra. Porodice imaju posebne pogodnosti – za dvoje odraslih i dvoje dece na ime putnog osiguranja potrebno izdvojiti oko 3.500 dinara za 10 dana boravka na teritoriji Evrope.

Ovim osiguranjem obezbeđeni su neophodni lekarski tretmani, lekovi, rendgenski i ultrazvučni pregledi, medicinski prevoz i hospitalizacija. Uz neznatnu doplatu, moguće je dogovoriti i pravnu zaštitu, pomoć u slučaju gubitka ili krađe putnih dokumenata, nestanka prtljaga ili kašnjenja aviona.

Operateri UNIQA Centra za pomoć, klijentima su dostupni 24 sata dnevno, 365 dana godišnje. U slučaju bolesti ili nezgode, korisnike upućuju u najbližu zdravstvenu ustanovu, bez potrebe da bilo šta direktno plaćaju bolnici. Centar za pomoć dostupan je i preko Viber broja.

Pomoć na putu – bezbedni na našim i drumovima u inostranstvu 24/7

Ako se u obzir uzme da u našoj zemlji svaka četvrta osoba, bilo da putuje službeno ili porodično, za prevozno sredstvo najradije bira automobil, onda se kao logičan dodatak putnom osiguranju nameće pomoć na putu.

Iznenadni kvar na automobilu, gubitak ključeva ili prazan rezervoar – stvari su koje svakome od nas mogu da unište naizgled savršeno isplanirano putovanje i dugoočekivani odmor. Slično troškovima lečenja u inostranstvu i cene popravke ili šlepanja četvorotočkaša takođe mogu biti paprene i kreću se od nekoliko stotina pa do nekoliko hiljada evra.

Na sreću, danas postoje različiti paketi osiguranja koji pokrivaju gotovo sve nepredviđene situacije koje vozače mogu da zadese na drumu. Pomoć na putu, koja je ranije dolazila uz kupovinu kasko osiguranja, odnedavno je zasebna usluga. Najveća prednost ove vrste osiguranja je što obezbeđuje ne samo pomoć na putovanju i u inostranstvu, već i na teritoriji Srbije.

Pomoć je korisnicima obezbeđena 365 dana u godini, 24 sata dnevno, a osim šlepa i popravke automobila na licu mesta obuhvata brojne pogodnosti za koje mnogi vozači ni ne znaju. Slanje rezervnih delova, goriva ili ključeva, troškovi parkiranja pokvarenog i najam drugog zamenskog automobila, kao i prevoz i smeštaj vozača i njegovih putnika, samo su neka od brojnih rešenja koje ova usluga nudi.

Zahvaljujući inovacijama na tržištu osiguranja, putno osiguranje i pomoć na putu je moguće nabaviti u potpunosti online– kroz svega nekoliko minuta i jednostavnih koraka. Ova vrsta kupovine dostupna je, sa najširim pokrićem u UNIQA osiguranju na vebšopu (www.uniqa.rs). Putno osiguranje i pomoć na putu moguće je kupiti i u 40 poslovnica širom zemlje.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares

Author: UNIQA osiguranje | PR tekst

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X