Posetite Veliki kineski zid iz udobnosti dnevne sobe – Travel Magazine

Posetite Veliki kineski zid iz udobnosti dnevne sobe

Posetite Veliki kineski zid iz udobnosti dnevne sobe

Virus korona je zatvorio državne granice, prizemljio avione i zatvorio ljude u kuće. Mnoge zemlje, uključujući i našu, preduzele su ekstremne, ali naravno neophodne mere, kako bi sprečile ubrzano širenje virusa. Ipak, zahvaljujući savremenim tehnologijama, to ne znači da ćete morati da prestanete da uživate u svetskim čudima i lepotama. Ovoga puta vodimo vas na virtuelno putovanje u Kinu – na Veliki kineski zid.

Muzeji i kulturni centri širom sveta organizuju se i na svojim sajtovima i putem društvenih mreža korisnicima nude zanimljive online sadržaje. China Guide je tako na svom sajtu postavio virtuelni obilazak Velikog kineskog zida, jedne od najposećenijih atrakcija ove zemlje.

Veliki kineski zid je najveća građevina na svetu. Proteže se od stepa centralne Azije do Žutog mora. Ukupno je dugačak skoro 9.000km, a glavni deo je dužine 2.500km. Istorija zida duga je više od 2.000 godina.

Virtuelna tura posetiocima omogućava da istraže delove zida između Đinšanlinga i Simataja, koji se protežu na oko 10 km. U ovoj oblasti se nalaze najbolje očuvane sekcije, sa originalnom, netaknutom arhitekturom. I sam sajt daje puno opsežnih i zanimljivih informacija, koje će vas inspirisati da jednom, kada epidemija virusa prođe, isplanirate putovanje do ovog čuda svetske istorije i arhitekture.

Iz svog doma virtuelno možete obići i ove svetske muzeje, ali i izložbu Ivana Meštrovića u Narodnom muzeju.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
61Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *