Saveti – Putovanja nikada pristupačnija, ali turista nema: Ove zemlje nude niz olakšica da ih posetite – Travel Magazine

Putovanja nikada pristupačnija, ali turista nema: Ove zemlje nude niz olakšica da ih posetite

Putovanja nikada pristupačnija, ali turista nema: Ove zemlje nude niz olakšica da ih posetite

Putovanja su širom sveta prilično i dalje obustavljena, ali neke zemlje ne odustaju od olakšica kada su u pitanju putnici iz određenih država. Tako Indija trenutno ima regulisan vazdušni saobraćaj sa 18 zemalja, u sklopu posebne misije Vande Bharat. Međunarodna putovanja u Indiju i iz nje ograničena su samo na ove linije koje sprovodi Air India. Pogledajte koje još zemlje i na koje načine pokušavaju da pokrenu turizam, pa i da vam plate da ih posetite …

Melburn izlazi iz karantina
PROČITAJTE I…

Melburn izlazi iz strogog karantina: grad bez novozaraženih nakon četiri meseca

Maldivi

Program MaldivesBorderMiles, koji bi trebalo da bude pokrenut u decembru, nagrađivaće turiste za učestalost posete zemlji i trajanje boravka. Nešto nalik miljama koje nagrađuju i broje avio-kompanije, ove „putne milje“ moći će da se iskoriste za korišćenje ekskluzivnih pogodnosti i privilegija tokom boravka na Maldivima.

Japan

Japanski program turističkog putovanja Go-To podstaći će domaći turizam subvencionisanjem 35% putnih troškova. Kuponi će biti obezbeđeni kao povraćaj troškova. Ovi kuponi će moći da se koriste za kupovinu suvenira ili za uživanje u lokalnim delicijama. Krajnje simbolični podsticaj pojačaće potražnju za putovanjima, a takođe će pomoći lokalnim preduzećima da nastave sa radom.

Ultimate travel lista Lonely Planeta
PROČITAJTE I…

Lonely Planet objavio svoju najnoviju ultimate travel listu destinacija

Kanada

Kanadski podsticajni program Explore NB će trajati tokom celog oktobra. U sklopu njega svaki prijavljeni će dobiti do 1.000 dolara kao deo popusta od 20% na putne troškove.

Italija

Iako je još uvek jedna od najpogođenijih zemalja tokom aktuelne pandemije, Italija je pokrenula nekoliko akcija sa ciljem privlačenja turista. Jedna od akcija su snižene cene aviona plus bonus noćenja u hotelima. Kao jedna od regija koje su zavisne od turizma, Sicilija će nadoknaditi polovinu cene koju plaćaju turisti za avionsku kartu. Takođe, ulaz je u nekoliko muzeja i turističkih destinacija skoro pa besplatan. Isto tako za svake tri noći provedene na Siciliji, hotel će vam vratiti novac za jedno noćenje u sklopu svojih promocija. Izgleda da nema boljeg trenutka da posetite Siciliju!

Velika Britanija

VisitBritain, deo Britanske turističke uprave, nudi listu podsticaja ne bi li se duh putovanja održao u životu, čak i u trenutku kada se nacija bori sa sve većim brojem novozaraženih. U stvari, Velika Britanija bi uskoro mogla da plaća britanskim građanima da ostanu kod kuće i da posete lokalne destinacije.

Ostale vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
15Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X