Saveti – Putovanje sa psom - 3 najbitnije stvari koje bi trebalo da znate – Travel Magazine

Putovanje sa psom – 3 najbitnije stvari koje bi trebalo da znate

Putovanje sa psom – 3 najbitnije stvari koje bi trebalo da znate

Putovanje sa psom? Mnogi ljudi pretpostavljaju da je to izuzetno teško, čak i nemoguće. Shodno tome odmah kreću da odvajaju dosta novca kako bi pokrili troškove čuvanja pasa dok su na putu. Međutim, pomoću istraživanja i malo dodatnog planiranja možete povesti svoje krznene prijatelje sa sobom na većinu putujućih avantura. I nije tako teško kao što možda mislite.

U SAD-u oko 37% vlasnika kućnih ljubimaca putuje sa svojim kućnim ljubimcima svake godine, što je značajan porast od 19% ukupnih vlasnika pasa koje je putovalo s psima pre dve decenije. Međunarodno udruženje za prevoz kućnih ljubimaca i životinja izjavilo je da se u svetu svake godine avionima preveze više od četiri miliona životinja.

Polisa osiguranja
PROČITAJTE I…

Bez ovoga se ne ide na odmor – pomoć na putu i putno osiguranje sa pokrićem za COVID-19

Turistička industrija morala se prilagoditi rastućoj potražnji, a danas je putovanje sa vašim psom lakše nego ikad. Velik broj hotela ne naplaćuje dodatne troškove za male pasmine poput maltezera.

Evo šta biste morali da znate ukoliko se opredelite za putovanje sa psom:

1. Zakoni država se razlikuju

Kada je reč o prelasku granica, države se razlikuju u svojim pravilima i propisima koji omogućavaju ulazak vašeg dlakavog prijatelja. Neke samo traže potvrde od veterinara za vakcinu protiv besnila, dok druge zahtevaju karantin za kućne ljubimce i visoke naknade. Tu je i popis zabranjenih pasmina kojima neke zemlje neće dopustiti ulazak. Najteže zemlje za ulazak su ostrvske: Australija, Japan, Fidži i Island. Najlakše su države u Europskoj uniji (ako vaš pas ima pasoš EU!). Istražite pravila svoje krajnje destinacije temeljno i dovoljno unapred kako biste osigurali sve potrebne uslove.

2. Pseće prijateljstvo

Psi su društvene životinje. Kada se šetate ili provodite vreme u lokalnom parku, sprijateljite se sa drugim psima i njihovim vlasnicima. Oni će vas uputiti u svoja omiljena mesta, najbolje restorane koji dozvoljavaju ulazak psima na tom području i u koje veterinare imaju poverenje. Vlasnici pasa imaju vredne informacije i oni su sjajan resurs.

Evo najboljih načina za pronalaženje lokalne zajednice pasa putem interneta ili u stvarnom životu:

Instagram – ovih dana mnogi psi imaju svoje Instagram profile. Potražite hashtagove, poput #dogsof i unesite svoju lokaciju. Naći ćete pse širom sveta. Pronađite neke lokalne vlasnike i pse i pošaljite im poruku tražeći korisne savete.

Idite u prodavnicu za kućne ljubimce – lokalne prodavnice za kućne ljubimce odlični su izvori informacija. Mnogi objavljuju letke za lokalne pseće usluge ili informacije o obližnjim aktivnostima vezanim za vašeg četveronožnog prijatelja.

Posetite pseći park – pseći parkovi sjajno su mjesto za igranje i druženje. Mnogi veliki gradovi ih imaju. Ako u vašem području nema  parkova za pse, upitajte lokalne vlasnike pasa ili ljude na društvenim mrežama o neslužbenim mestima na kojima vaš pas može da trči i igra se.

Gastro turizam posle korone
PROČITAJTE I…

Stručnjak nagovestio kakvu budućnost ima gastro turizam posle koronavirusa

3. Kopirajte dokumente od svog psa

Ako planirate putovanje sa psom, i to u inostranstvo, morate uz sebe imati zdravstveni karton vašeg psa, koji je zapravo njegov pasoš. Oni su potrebni kako bi dokazali da je vaš pas zdrav i vakcinisan. Službenici ih često traže na uvid, a zavisno o tome s kime imate posla, će ili zadržati originale ili kopiju. Ove kartone izdaje odabrani veterinar. Zato, iz tih razloga pametno je čuvati nekoliko kopija medicinskih podataka vašeg labradora i informacije od strane svog veterinara. Ovo uključuje i virtuelnu kopiju na telefonu ali i kopiju u rancu.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

 

Podelite ovaj članak...
1Shares
Podelite ovaj članak...

1 komentar

  1. Zosto air Srbia ne dozvoluva mala rasa pekinejzer vo cabina , za let od Srbia do Calgary zosto???

    Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *